Mèdia 22/12/2014

Quatre cuiners selectes (a la taula de casa) per al dinar de Nadal

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaEl menú premium per emportar que Quim Vila ven a la seva botiga del barri de la Ribera de Barcelona, Vila Viniteca, es torna a renovar coincidint amb aquestes festes de Nadal. Després de vuit anys en marxa, Vila ha fitxat quatre reconeguts xefs per al que anomena El Menú de les Estrelles. Els elegits d’enguany són Víctor Quintillà, del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, reconegut amb una estrella Michelin des de l’any passat; Oriol Rovira, d’Els Casals, a Sagàs; Fermí Puig, del Fermí Puig, a Barcelona, i Artur Martínez, de l’establiment terrassenc El Capritx.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tots plegats han creat una proposta nadalenca que no defuig -i, de fet, tampoc no ho pretén- la cuina tradicional d’aquestes dates, a excepció de les postres. Es tracta d’un menú de tres plats segellat amb un iogurt, elaborat per Martínez, amb vainilla i xirivia, que es gaudeix intensament tot i els seus subtils gustos i textures.

El menú comença amb una terrina de foie (02) i porc d’Olot que Quintillà presenta mesclada amb festucs i acompanyada d’una melmelada de pera. El segon plat consisteix en uns clàssics canelons (03) que excel·leixen per la suavitat de la seva beixamel de tòfona. El creador d’aquest plat és Rovira, que diu que la recepta és “la de tota la vida, amb la carn picada gran”.

El tercer plat és un rostit de pollastre amb salsitxes, bolets i orellanes. Es tracta d’una recepta habitual de la cuina catalana, que en aquest cas destaca per la qualitat de l’au, de Callís de Banyoles. Puig, que firma el plat, explica que el cuina “durant tres hores al forn, a 130 graus”. Tot i que cadascun dels plats es pot comprar per separat, el menú complet surt per 50 euros.

stats