CANVIS EN LA GRAELLA
Mèdia 03/07/2011

Quatre nous espais renoven la programació en català de La 2

Les cadenes aprofiten l'estiu per assajar nous programes. És el cas de La 2, que replanteja tota la seva franja en català per acollir fins a quatre espais nous de temàtica variada.

Albert Castellví Roca
2 min
Quatre nous espais renoven  la programació en català de La 2

Barcelona.Televisió Espanyola estrena dilluns la programació d'estiu en català, que inclou quatre nous espais per renovar la franja habitual de La 2 en aquesta llengua, entre les set i les vuit del vespre. El primer que veurà la llum, dilluns, és Racons , una sèrie de producció pròpia que proposa en cadascun dels tretze capítols una ruta per Catalunya, per presentar indrets peculiars i també la gent que hi viu. En paraules del seu director, Francesc López, Racons és "un projecte que pretén difondre el que té d'extraordinari el patrimoni paisatgístic català, però també el patrimoni cultural i humà". I afegeix: "No es tracta només de mostrar imatges de natura, sinó que un dels objectius del programa és que la gent que viu en aquests llocs ens expliqui les seves vivències i la relació que manté amb el territori".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

López admet que el més complicat a l'hora de fer la tria dels llocs va ser "eliminar-ne uns quants", i assegura que "afortunadament" a Catalunya és "molt difícil" seleccionar només tretze rutes a destacar. Tot i així, adverteix que el programa "no és el reflex dels tretze millors indrets de Catalunya", sinó que s'ha intentat fer una elecció que sigui representativa del territori català, amb equilibri entre totes les demarcacions, entre el mar i la muntanya, entre el món urbà i el rural.

Contrast generacional

Una altra de les novetats, que s'emetrà els dimarts a la mateixa hora, és 25(...)50 , un espai produït per E2S que vol "retratar els diferents punts de vista que tenen sobre els grans temes de la vida les generacions que ara tenen exactament 25 i 50 anys", en paraules del director, Dani Sala. "Són dues generacions que estan prou a prop per compartir aspiracions, maldecaps i il·lusions, però prou allunyades per mirar-s'ho de maneres diferents", diu Sala, que avança que l'espai "trencarà tòpics".

En cadascuna de les tretze emissions previstes, unes quantes persones d'aquestes dues edats exposen les seves opinions sobre temes que van de la política fins a la felicitat, passant per l'amor, la família o la importància de la imatge. Els responsables del programa hauran fet fins a 100 entrevistes individuals a persones que viuen arreu del territori català i en entorns ben diversos. En cada programa n'apareixeran una vintena, amb l'objectiu d'oferir la màxima pluralitat de punts de vista sobre cada matèria.

Per altra banda, els divendres la programació en català de La 2 es traslladarà al Liceu, on Anna Cler presentarà Òpera oberta , un programa coproduït pel mateix teatre i la Universitat Oberta de Catalunya per parlar, en cada capítol, d'una òpera que s'hagi representat al Liceu: l'argument, l'autor, l'estructura i el context en què es va estrenar seran alguns dels temes que s'hi tractaran.

stats