NOU FORMAT A LA GRAELLA
Mèdia 25/03/2011

Què faràs el dia que et canviï la vida?

Hi ha fets que, per a bé o per a mal, canvien la vida d'una persona per sempre. TV3 intentarà descobrir com s'assimilen aquestes transformacions a L'endemà , una sèrie documental que s'estrena dimarts.

Albert Castellví Roca
2 min
Què faràs el dia  que et canviï la vida?

BARCELONA.La vida no sempre és fàcil, però qui més qui menys aconsegueix anar-la trampejant mentre el dia a dia es manté dins dels límits que és capaç de controlar. Un dia, però, tot es capgira: un accident ens fa seure de per vida en una cadira de rodes, una retallada de plantilla ens inscriu a les llistes de l'atur o un metge, amb cara de circumstàncies, ens informa que patim una malaltia terminal. Aquell dia marca la vida i obliga, després de superar el xoc inicial, a plantejar-se una pregunta: "I ara, què?".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això és el que intenta respondre L'endemà , una nova sèrie documental que arribarà dimarts al prime time de TV3 i que vol investigar què passa després de grans canvis vitals, com se senten les persones que els han patit i de quina manera han aconseguit adaptar-s'hi. Al llarg dels dotze episodis de què consta, el programa tractarà temes relacionats amb la salut -malalts d'ELA, transsexualitat, ceguesa, addiccions, lesions medul·lars, trasplantaments-, el fet de ser pares -nens amb autisme, mares adolescents, adopcions, fills d'immigrants- o canvis laborals -atur, cooperants.

Una persona a qui la vida acaba de fer un tomb es converteix en el protagonista de cadascun dels capítols: durant un any, les càmeres han seguit el seu dia a dia, i l'han complementat amb cinc testimonis d'altres persones que han passat per la mateixa situació anteriorment. Fúlvia Nicolàs, directora del programa juntament amb Joan Pavia, explica que han procurat que els casos seleccionats tinguin relació amb temes que afecten o poden afectar grans col·lectius socials. En la mateixa línia, la directora de TV3, Mònica Terribas, destaca que aquest moment és idoni per a l'estrena del programa, ja que la societat viu un període de "transformacions importants" a les quals "no és fàcil adaptar-se".

En realitat, l'estrena absoluta de L'endemà no serà la setmana que ve. Al desembre ja es va poder veure el capítol sobre les lesionats medul·lars, pocs dies abans de La Marató , que tractava justament aquest mateix tema.

stats