RÀDIO
Mèdia 08/12/2011

RAC1 arriba a un acord amb Mediapro per retransmetre tots els partits de la Lliga

L'emissora del Grup Godó cobrirà des del Bernabéu el Reial Madrid-Barça d'aquest dissabte

Natalia Araguás
2 min
El clàssic amb els ulls de l'ARA

BarcelonaRAC1 ha assolit un acord amb Mediapro per poder entrar al camp a retransmetre tots els partits de Lliga, segons han confirmat a l'ARA ambdues parts. L'entesa va arribar ahir a la nit i encara no ha transcendit cap quantitat. Com a primer símptoma, RAC1 estarà present al Bernabéu el proper dissabte per cobrir el clàssic Reial Madrid-Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, l'emissora del Grup Godó aconsegueix una solució per narrar els partits in situ. El conflicte entre la ràdio esportiva i la Lliga de Futbol Professional (LFP) es remunta a l'inici d'aquesta temporada. La LFP va exigir el pagament d'un cànon per narrar els partits des del camp, tal i com succeeix amb les televisions des de fa anys. En no pagar la quantitat exigida, les emissores van quedar-se fora. L'única excepció a tot l'Estat és Catalunya Ràdio. L'acord que va subscriure TV3 amb la LFP, que ha cedit els drets dels partits a Mediapro, incloïa una clàusula que permet a l'emissora pública fer les retransmissions.

Tant l'Associació Espanyola de Radiodifusió (AERC), que agrupa la majoria d'emissores comercials de l'Estat, com l'Associació Catalana de Ràdio (ACR) van manifestar el seu rebuig frontal a la iniciativa, tot emparant-se en el dret a la informació. També RAC1 va emetre al seu dia un comunicat molt crític, on va manifestar que la mesura trenca “l'statu quo actual” i posa en risc la llarga tradició de futbol a la ràdio”.

El malestar de les emissores va protagonitzar la darrera edició dels Premis Ondas. Els representants de la ràdio esportiva de cap de setmana, guardonats en la categoria de millor programa o millor tractament informatiu d'un esdeveniment, van aprofitar l'ocasió per reivindicar la seva feina. En recollir l'Ondas van expressar el desig que "aviat" puguin desenvolupar amb "normalitat" la feina, en comptes de fer-ho "des d'un balcó, un bar o una terrassa".

També el periodista de RAC 1 Jordi Basté, premi Ondas a la seva trajectòria, va retre homenatge durant el seu parlament a la ràdio esportiva, de la qual procedeix. Segons Basté, "la improvisació, el ritme i el desvergonyiment", inherents a aquestes retransmissions, són també les millors qualitats del mitjà. "S'ha d'arribar a un acord entre els clubs i les emissores perquè els periodistes puguin treballar", va destacar.

stats