Mèdia 25/01/2012

RTVE tindrà un límit de despesa de 1000 milions i no recuperarà la publicitat

Sáenz de Santamaría comunica al consell d'administració que limitarà la despesa de la corporació a mil milions en els pròxims pressupostos de l'estat

Ara
2 min

BarcelonaNo hi ha pas enrere en la retallada de 200 milions d'euros anunciat pel govern espanyol, ha comunicat aquesta tarda la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, al Consell de RTVE. L'executiu limitarà la despesa de la Corporació a mil milions en els pròxims pressupostos de l'Estat, el que elimina el retorn de la publicitat a Televisió Espanyola. Com a màxim, s'estudiarà la possibilitat de canviar la Llei de finançament de RTVE per tal que la corporació pugui recuperar els 120 milions que paga cada any d'IVA.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La reducció pressupostària per a RTVE anunciada pel govern espanyol n no permetrà, d'aquesta manera, que la corporació busqui noves formes d'ingrés (per exemple, recuperar la publicitat), ja que es tracta que no gasti més. Qualsevol ingrés superior als 1000 milions d'euros anuals previstos hauria de ser retornat a l'Estat per imposició legal.

Sáenz de Santamaría ha rebut aquesta tarda a diversos consellers per explicar l'abast de la retallada, i ells li han expressat la seva preocupació i han sol·licitat que s'ampliï a tres anys el termini per aplicar-lo, segons fonts del Consell presents a la reunió, a més que li han suggerit fórmules de suavitzar-lo.

Soraya Sáenz de Santamaría no s'ha tancat completament als suggeriments dels consellers, i s'ha mostrat cordial al llarg d'una trobada que ha durat al voltant de l'hora i mitja. Però no s'ha compromès a res.

Els membres de la delegació del Consell li han transmès també a la vicepresidenta les dificultats que suposa per a ells, en absència de president de la corporació, gestionar una retallada pressupostària que imposarà decisions per les quals podrien no ser competents.

La vicepresidenta del Govern ha pres nota de la necessitat d'accelerar el consens amb altres grups per nomenar com més aviat millor al president de la corporació, segons les citades fonts.

Els consellers han exposat a la vicepresidenta, seguint un text acordat per l'òrgan aquest matí, que la reducció en 200 milions d'euros del seu pressupost, que era fins ara de 1.200 milions d'euros, imposant com a límit de despesa, farà impossible que RTVE compleixi el seu deure de servei públic.

Segons estimen, l'audiència baixarà a un 8% per a La 1 i serà impossible continuar amb la producció de sèries com Águila Roja, Cuéntame o Amor en tiempos revueltos, a més que perdrà el lideratge dels seus serveis informatius i, en general , de l'audiència.

stats