LA NOVA TEMPORADA RADIOFÒNICA
Mèdia 05/09/2011

Ràdio 4 afegeix 40 hores a la graella

Ràdio 4, l'emissora en català de RNE, celebra el 35è aniversari amb una gran ampliació de la graella: afegeix més de 40 hores setmanals de programes nous en franges en què fins ara emetia música.

Auri Garcia Morera
2 min
L'expresentadora de TV3 Xantal Llavina i el seu equip continuaran fent, cada dia de quatre a set de la tarda, el programa Directe 4.0 , a Ràdio 4.

Barcelona.El més destacat de la nova programació de l'emissora Ràdio 4, que s'estrena avui, és la continuació del magazín d'estiu Directe 4.0 , presentat per Xantal Llavina. Després d'haver-se emès de sis a vuit del vespre durant la temporada d'estiu, el programa de Llavina s'instal·la ara a la franja que va de les quatre a les set de la tarda, en què competirà amb el consolidat Versió RAC1 , de Toni Clapés, i amb La tribu de Catalunya Ràdio , que s'estrena avui presentat per Tatiana Sisquella. Directe 4.0 , que en aquesta etapa d'hivern té previst introduir cares noves entre els col·laboradors i els tertulians, vol mantenir l'aposta per la informació i l'entreteniment, amb un ull posat a les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una altra de les novetats de la temporada serà La tornada , que s'emetrà de set a nou del vespre i vol acompanyar tots els que tornen a casa a aquella hora, sigui en cotxe o en transport públic. Conduït per Andreu Viñas, el nou programa del vespre inclourà una mica de música i molta informació de servei. Aquest programa substitueix D'avui no passa , un magazín de tarda més convencional que no competia amb els programes líders però que a l'hora en què els oients ja s'estan desplaçant de la feina cap a casa no va acabar de quallar.

Despertador, migdies i nits

Ràdio 4 també estrenarà un nou programa despertador, QEP (Què està passant) , que s'emetrà cada dia des de les sis del matí. El presentarà Joan Arenyes, expert en música i també director de l'espai Catalunya Exprés Magazine de l'emissora.

Els migdies, de dotze a una, Paola Callieri i Rosa de Diego conduiran l' Entre hores , un nou format que vol donar el protagonisme a ciutadans corrents que no solen tenir presència als mitjans. Tindrà col·laboradors fixos com un pagès, un pastor o un pastisser i tocarà temes com l'economia casolana o el benestar.

I a la nit, de deu a onze, Chema Carrasco presentarà l'última incorporació a la graella diària, Tinc un pla , en què personatges coneguts com Lluís Bassat explicaran com van posar en marxa les seves empreses.

Pel que fa als caps de setmana continuarà l'aposta per la música amb la incorporació del programa dedicat a la cuina Art&Teca , amb Andreu Viñas i el mediàtic cuiner Isma Prados al capdavant. El nou espai explicarà tot el que hi ha darrere d'un plat, des del pagès i el ramader fins a la taula de casa nostra.

I d'entre els programes que es mantenen destaca per damunt dels altres El matí a 4 bandes , amb Toni Marín, que ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona per la seva pluralitat. L'espai, però, canvia de franja horària: de vuit del matí fins a les dotze del migdia.

Presentació oberta

La nova programació de Ràdio 4 es presenta avui a les sis a la seu de l'emissora, al 22@, en un acte obert al públic amb les actuacions musicals d'Ix, Gertrudis i Toni Beiro.

stats