Mèdia 19/02/2012

Rafael Nadal va cobrar un milió d'euros el 2010 per fer declaracions exclusives a TVE

La dada apareix en una auditoria que també revela el preu de sèries com ara 'Águila Roja', que costa 11.400 euros per minut, en un reportatge d''El País'

Ara
1 min

BarcelonaGasta massa TVE? És una de les preguntes que es fa el diari 'El País' en un ampli reportatge publicat aquest cap de setmana amb el títol 'Què fem amb TVE', en el qual fa aflorar alguns exemples de despeses que reflecteix l'última autoria, la de 2010. Una d'aquestes partides és el milió d'euros que va cobrar el tenista Rafael Nadal per fer declaracions en exclusiva a la televisió pública espanyola després dels partits, almenys l'any 2010.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També apareixen detalls com "la despesa de 5.102 euros de lloguer per una càmera de fotos durant 22 dies, càmera que costa al mercat menys de 1.500 euros", explica el rotatiu. I aquestes xifres s'afegeixen a la polèmica ja coneguda sobre el cost de programes i sèries estrella, com ara 'La hora de José Mota', que costa 491.000 euros per capítol, quantitat que equival a 12.200 euros el minut, o bé 'Àguila roja' (11.400 el minut) i 'Cuéntame cómo pasó' (12.100 el minut), dues sèries que estan pendents de la seva continuïtat precisament per la necessitat de reduir despeses.

Un altre apartat qüestionat és el de les retribucions dels presentadors estrella: de fet, fa unes setmanes TVE ja va anunciar que els retallava el sou sensiblement.

stats