Mèdia 27/11/2015

Raimon és el RAR d’aquest diumenge

El cantautor, que la pròxima setmana celebra el seu 75è aniversari amb dos concerts antològics a L’Auditori, protagonitza la revista

Ara
2 min
rar

Barcelona“Ara començo a pensar en la jubilació, per raons òbvies. No crec que duri gaire com a cantant. Com a persona tampoc ho sé, però com a cantant arribarà un moment... Tinc cada vegada més dificultats per fer cançons, en el sentit que estripo més que salvo. Potser m’he fet massa exigent, jo què sé... No és immediat, però ja ho veig més a prop. De fet, hi ha una cançó que canto i la vaig fer el 2011 que comença amb: "Tinc més records que projectes...". I aquesta és la situació. Ara bé, ¿això vol dir que jo plego? No. Ara no, però una cosa que fa uns anys no era al meu horitzó personal, ara ja hi és”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest és un fragment de l’entrevista exclusiva que Antoni Bassas ha realitzat a Raimon en un moment crucial de la seva carrera: dimecres farà 75 anys i ho celebrarà amb dos concerts antològics a L’Auditori els dies 3 i 4 de desembre. A banda de l’entrevista, al RAR d’aquest diumenge també hi trobareu altres continguts relacionats amb el cantautor de Xàtiva:

  • Raimon ha musicat poemes d’autors com Ausiàs March i Salvador Espriu. Hem aprofitat l’estreta relació del nostre ‘rar’ amb la poesia per presentar-vos quatre joves nascuts a partir del 1979 que excel·leixen en l’art del vers en català.
  • El pintor i escultor Antoni Tàpies va crear la portada de ’Per destruir aquell qui l’ha desert’, un elapé de Raimon publicat l’any 1970. Ens endinsem en el món del pintor barceloní a través de les obres exposades a la Fundació que du el seu nom.
  • Als 19 anys, Raimon va compondre el seu gran primer èxit, la cançó ‘Al vent’, inspirada per l’experiència de viatjar de paquet en la Vespa d’un amic. Més tard, va musicar el poema ‘Veles e vents’, d’Ausiàs March. Miquel Bernis ens explica per què existeix el vent.
  • Raimon va actuar per primer cop al Teatre Olympia de París el 1966, en un moment en què la capital francesa ja bullia amb les sensibilitats i la recerca de llibertats que acabarien catalitzant al Maig del 68. Xavier Moret ressegueix la pista d’aquest important moment històric en un reportatge 100% parisenc.
stats