Recull de premsa
Mèdia 28/12/2011

“Rajoy ajorna la gran retallada per després de les [eleccions] andaluses”, segons 'Público'

L'obertura de la la X legislatura a les Corts espanyoles, amb el suport explícit dels parlamentaris al monarca espanyol, i la nova llei de consultes aprovada pel Govern són els principals titulars d'obertura aquest dimecres

Ara
2 min
Público, 28 de desembre

BarcelonaPúblico avança aquest dimecres que “Rajoy ajorna la gran retallada per després de les andaluses”. El diari explica que el govern espanyol prendrà les primeres mesures d'austeritat aquest divendres, però assegura que el gran gruix de la tisorada en els pressupostos es coneixerà sis dies després de les eleccions autonòmiques a Andalusia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També en clau econòmica, La Razón assegura: “El govern espanyol preveu que el dèficit es dispari entre 1,5 i 2 punts”.

A l'espera que la casa reial reveli avui a què destinen els diners que reben de l'Estat espanyol, els diaris dediquen la portada o un dels titulars principals a l'obertura de la X legislatura de les Corts, marcada pel discurs del monarca espanyol. La Vanguardia diu: “La nova legislatura engega fent pinya amb el rei i contra la crisi”; El Periódico subratlla: “Les Corts, amb la Corona”, i destaquen l'ovació que els parlamentaris van oferir al monarca espanyol. El País argumenta: “Les Corts donen suport al rei en plena polèmica pel cas Urdangarin”; El Mundo subratlla: “El rei, rebut per les Corts amb grans aplaudiments”, i l'Abc rebla: “L'aplaudiment més llarg”. Per contra, Público titula: “El rei enreda”, i carrega contra el monarca per atribuir als mitjans de comunicació l'al·lusió a Urdangarin en el seu discurs de Nadal.

L'aprovació del projecte de llei de consultes, així com la voluntat del Govern de contractar un crèdit per poder pagar la integritat de la paga extra als treballadors públics abans de finalitzar l'any, també ocupen un lloc destacat a les portades catalanes. El Punt-Avui titula: “Mas obre la via cap al pacte fiscal amb la llei de consultes” i El Periódico es decanta per “La Generalitat busca un crèdit per pagar l'extra”.

L'ARA es desmarca en l'obertura i titula: “Els aliments s'han encarit un 48% en 10 anys d'euro”.

stats