Mèdia 01/12/2011

"Rajoy unificarà la llista d'espera i els alumnes per aula a les autonomies", a la portada de 'La Razón'

La crisi de l'Euro és un tema de portada a 'El País', que titula: "Els sis grans bancs centrals intervenen per frenar la recaiguda". Els diaris catalans obren amb les noves retallades de Mas als funcionaris, 'El Periódico' sintetitza: "Menys interins, menys plusos"

Ara
2 min
la razon

BarcelonaEl diari La Razón obre la seva edició impresa d'aquest dijous amb "Rajoy unificarà la llista d'espera i els alumnes per aula a les autonomies", un titular que parla de les gestions prèvies que està fent el president electe del govern espanyol, que s'ha reunit amb sindicats i patronal per arribar a una reforma fiscal abans del dia de reis. En raó de l'austeritat a la qual Rajoy vol sotmetre l'Estat, afegeix que demanarà als seus barons "que afinin la despesa pública i que revisin totes les partides sense tocar ni Educació ni Sanitat". En aquesta línia, va també La Vanguardia, que escriu "Rajoy: 'Fins a reis'", fent referència al termini que ell imposa per a que els agents socials pactin; i El Periódico que resumeix: "Menys interins, menys plusos". El Punt-Avui també destaca la retallada de la despesa pública a través dels salaris públics dels funcionaris i titula: "Funcionaris privats", un titular que acompanya amb una foto de l'encesa dels llums nadalencs de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sobre el gran pacte dels principals bancs centrals del planeta s'hi pronuncien moltes portades. El País afirma que "Els sis grans bancs centrals intervenen per frenar la recaiguda" i destaca les reaccions a la decisió: "les borses pugen entre millores de les primes de risc". El Periódico aborda també la unanimitat entre aquests grans bancs: "Els bancs centrals s'alien per salvar l'Euro". El diari del Grupo Zeta també parla de l'engegada de les llums de Nadal a la ciutat de Barcelona: "Barcelona s'anima amb llums i compres". Un tema que il·lustra l'ARA amb una gran foto central que ensenya les llums del Portal de l'Àngel. L'ARA destaca en la seva portada "Deu dies per salvar l'Euro".

L'ABC també titula la seva versió impresa d'aquest dijous amb les accions de Rajoy abans d'arribar a La Moncloa: "Ultimàtum per a la reforma laboral", un titular al qual afegeix que el líder popular ha demanat als agents socials que pactin "abans del 15 de gener". És un tema que també tracta Público, sobre el qual escriu "Rajoy dóna presses amb la seva reforma laboral".

stats