DISC I LLIBRE DE LA GALA
Mèdia 18/11/2011

Raphael s'estrena en català per al disc de La Marató

Natalia Araguás
2 min
La directora de TV3, Mònica Terribas, i el cantant Raphael ahir a la roda de premsa.

BARCELONA.Feia temps que Raphael suggeria que volia gravar la seva primera cançó en català i La Marató de TV3, dedicada aquest 2011 (18 de desembre) a la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits, li ha brindat l'ocasió de fer-ho. "Ha estat un plaer", va declarar ahir el cantant durant la presentació oficial del disc. Raphael, que va patir fa vuit anys un trasplantament de fetge, s'ha declarat plenament compromès amb la causa: "M'hi va anar la vida".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA oferirà el disc als seus lectors l'11 de desembre per 9 euros. Tots els diners que es recaptin es donen a La Marató perquè els dediqui íntegrament a la investigació mèdica sobre trasplantaments.

Raphael no és l'únic que s'ha atrevit a cantar en català per primer cop. Sis artistes més també han volgut provar-ho, entre ells Malú, Ana Torroja i Melendi. Es tracta del disc més llarg de la història de La Marató: vint cançons, una per cada any que s'ha celebrat la gala benèfica. Altres artistes que hi participen són Sílvia Pérez Cruz, Teràpia de Shock, The Pepper Pots, Nia, Lídia Guevara o La Pegatina.

El director del disc de La Marató, Àngel Lacalle, va destacar que és la primera vegada que el Cor de l'Escolania enregistra una cançó pop, la de Sergio Dalma, i que a més permet fer-ho a les dependències de Montserrat. El projecte va trigar tres anys a gestar-se i no hauria estat possible sense la complicitat del monjo Josep Maria Cardona, mort el 2010. El resultat és el tema Em dones força, versió catalana del hit de Céline Dion You rise me up.

Una altra fita del CD és la cançó col·lectiva Teixit humà, en què participen un total de 1.046 compositors. "Ho hem comprovat i és la cançó amb més autors de la Unió Europea", va remarcar Lacalle.

Ahir es va presentar també el llibre de la gala, que publiquen TV3 i Edicions 62. En el recull de relats hi participen autors com Joan Barril, Sergi Pàmies, Albert Espinosa, Jordi Puntí, Flavia Company i Eduard Márquez. El volum també inclou un poema de Joan Margarit i una tira còmica de Juanjo Sáez, d'Arròs covat.

"No tirar la tovallola"

Raphael va aprofitar la roda de premsa d'ahir per llançar un missatge encoratjador als malalts que han necessitat un trasplantament. "Hi ha persones de renom que oculten que els han fet un trasplantament. Jo, en canvi, ho proclamo als quatre vents". El cantant va assegurar que "no s'ha de tirar mai la tovallola", ja que la situació "es pot arreglar, sempre que hi hagi un donant".

"Fes el que vulguis, mentre no faci el ridícul", li va dir Raphael al productor Jordi Cubino, que ha supervisat també els temes d'Ana Torroja i Sergio Dalma. "Ho va agafar molt ràpid", assegura Cubino, que també lloa l'eficiència dels nens de l'Escolania de Montserrat: "Vam gravar els coros en tres hores i mitja", ressalta.

stats