Mèdia 13/06/2012

Rebekah Brooks i el seu marit seran jutjats el 22 de juny

El matrimoni està imputat en el cas Murdoch per amagar informació a la policia britànica

Efe
2 min
Rebekah Brooks i Charlie Brooks, entrant al jutjat a Londres, citats pel cas de les escoltes il·legals del Cas Murdoch / EFE

LondresRebekah Brooks, exconsellera delegada del grup mediàtic News International, i el seu marit Charlie Brooks, amic de David Cameron, ambdós imputats en el cas Murdoch per suposades escoltes il·legals, seran jutjats el pròxim dia 22 de juny. Segons informa el tribunal de Westminster, aquest dimecres han comparegut acusats d'obstrucció a la justícia per l'escàndol del desaparegut 'The News of the World'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Juntament amb la parella, quatre persones més també han declarat davant el tribunal: Cheryl Carter, exsecretària de la periodista; Mark Hanna, cap de seguretat de News International; Paul Edwards, xòfer de Brooks; i Daryl Jorsling, assessor de seguretat de News International. Tots sis, imputats des del mes passat, estan en llibertat sota fiança, després de confirmar les seves identitats i domicilis.

Espionatge

Rebekah Brooks i el seu marit van ser arrestats al mes de març per estar relacionats amb l'espionatge periodístic de 'The News of the World' que ella hauria dirigit. Després, van ser posats en llibertat. Brooks era la mà dreta de Rupert Murdoch fins que, al juliol del 2011, va dimitir del seu càrrec com a consellera delegada de News International, la part britànica del conjunt mediàtic News Corporation.

Aquests són els primers càrrecs que es presenten des de la reobertura del cas, a principis de l'any 2011. La periodista, que també va dirigir el diari 'The Sun', i els altres implicats, podrien anar a la presó, tal com va assegurar Alison Levitt, assessora legal de la fiscalia. El matrimoni està imputat dins l''Operació Weeting' per amagar material a la policia de Londres, entre el 6 i el 19 de juliol del 2011. El primer arrest es va produir el dia 17 de juliol, just després de dimitir de News International, i es va repetir el 13 de març del 2012, en qualitat de sospitosos.

stats