PREMSA
Mèdia 18/03/2011

Líbia torna a les portades

La decisió de l'ONU fa que els mitjans mirin de nou cap al país de Gaddafi després d'una setmana immersos en la crisi nuclear del Japó

Redacció
2 min
Corriere della Sera, 18 de març

BarcelonaLíbia torna a les portades dels diaris del món aquest divendres. Tots els diaris van en la mateixa línia. El País titula “L'ONU autoritza atacs aeris per frenar Gaddafi” i afegeix que Bengasi rep amb alegria la decisió del Consell de Seguretat de l'organisme internacional. El Mundo publica “L'ONU dóna llum verda a l'ús de la força contra Gaddafi a Líbia”, El Periódico “L'ONU aprova finalment parar els peus a Gaddafi” i l'ARA “L'ONU contra Gaddafi”. "L'ONU dóna suport a una acció militar a Líbia", anuncia The Boston Globe. I el Corriere della Sera presenta un titular pràcticament igual: "L'ONU dóna via lliure a l'atac contra Gaddafi".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tanmateix, la crisi del Japó encara es manté també en les primeres planes dels rotatius, que reflecteixen la por per la repercussió que poden tenir les fugues radioactives de les centrals nuclears al Japó continua sent portada a les edicions de la premsa d'avui. El Mundo publica “La radioactivitat creix, els estrangers fugen” i La Vanguardia “Compte enrere”, i afegeix que el govern japonès llança aigua al damunt de dos dels reactors de la central de Fukushima per evitar la fusió del nucli, a la vegada que arriben avions per evacuar a estrangers mentre es detecta radioctivitat en alguns passatgers. “Ofensiva total per refredar la central de Fukushima” és el titular d'El Periódico i l'Abcdestaca “Japó resa”. Per la seva banda, l'Avui destaca en portada l'“Acte solidari amb el Japó a la Sagrada Família” que el Govern té pensat fer el dia de Sant Jordi.

Barça i Madrid, les boles calentes”, Sport

El sorteig de la Lliga de Campions que ha d'establir els aparellaments de quarts de final centra l'atenció de la premsa esportiva nacional i catalana. El Marca publica “La bomba del bombo” i l'Sport destaca que “Ningú vol un clàssic a quarts per evitar quatre enfrontaments en 15 dies” a l'abril.

L'èxit de l'operació d'Abidal, el defensa del Barça, també ocupa un lloc destacat a les portades. El Mundo DeportivoEMundo Deportivo mostra una fotografia del seu company d'equip Andrés Iniesta i titula “Per Abi a Wembley”, afegint les declaracions del jugador manifestant que el que li ha passat a Abidal “ens farà més forts”.

stats