Resum de titulars a la premsa
Mèdia 15/04/2011

La manifestació a la plaça Sant Jaume contra les retallades, a les portades dels diaris

La protesta que ahir a la tarda va fer el personal sanitari contra les retallades pressupostàries en l'àmbit de la Sanitat projectades pel Govern obre les portades de la premsa catalana d'avui divendres

Redacció
2 min
El Periódico, 15 d'abril

BarcelonaLa premsa catalana obre les portades d'avui divendres amb la fotografia de la plaça Sant Jaume plena a vessar durant la manifestació que ahir va protagonitzar el personal sanitari, en bona mesura, però també amb el suport d'una representació de professorat català. La Vanguardia diu “Protesta de bates blanques contra les retallades sanitàries”, El Periódico “Protesta massiva”, l'Avui “Creix la mala maror” i l'ARA “Pols al Govern”, i afegeix que Mas critica que s'ha creat “alarma innecessària” amb les retallades. El País també en fa un apunt i diu “Gairebé 22.000 persones protesten contra les retallades de Mas”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Encara en clau econòmica, La Vanguardia titula “Mas i Rubalcaba busquen solucions al dèficit català” i afegeix que la trobada d'ahir al Palau de la Generalitat obre el camí per negociar després del 22-M. Alguns diaris també destaquen a la portada el matís que el govern xinès ha fet sobre la intenció d'invertir a Espanya que ahir va anunciar Zapatero.

La premsa espanyola continua amb la mateixa dinàmica de tota la setmana i torna a obrir les portades d'avui divendres amb el món d'ETA i l'esquerra abertzale. El País diu “Rubalcaba i Trillo negocien 'la via més propícia' per frenar Bildu” i Público “El PP acusa el govern espanyol de 'garantir els drets dels etarres'”. L'ABC i La Razón se centren en l'excarceració de l'etarra Troitiño i diuen que l'alarma social força el fiscal a recórrer la seva llibertat. Per la seva banda, El Mundo continua obrint portada amb el cas Faisán com a principal centre d'atenció i titula “Interior denigra davant del jutge l'informe policial de la delació”.

Fent una mirada a Líbia, La Vanguardia i l'ARA destaquen a la portada la divisió de l'OTAN sobre com encarar la campanya a Líbia i afegeixen que Rasmussen demanan més avions mentre Gaddafi treu pit i s'exhibeix a Trípoli.

Altres titulars que trobem a les portades d'avui són “La Rambla estrena avui les 30 estàtues humanes amb llicència municipal” a El Periódico, “Nova llei de la CCMA per abans de l'estiu” a l'Avui, i la proposta de normativa del conseller d'Interior Felip Puig per multar les prostitutes a l'ARA i a l'Avui.

La premsa esportiva escalfa motors per al clàssic de demà

El partit de Lliga que demà disputaran el Barça i el Madrid és el primer dels quatre clàssics que jugaran els dos equips en menys de dues setmanes. La premsa esportiva comença a escalfar els motors i avui totes les portades van plenes de titulars al voltant del partit. L'Sport diu que Mourinho “Es juga el lloc” i afegeix que la continuïtat de l'entrenador blanc depèn dels quatre partits contra el Barça. El Mundo DeportivoMundo Deportivo fa un titular provocador dient “Molta boca" (amb les imatges de Mourinho i Cristiano Ronaldo) i "Molt futbol" (amb les de Guardiola i Messi) i el Marca, des d'un punt de vista favorable al Reial Madrid, titula “Amb tot i a per totes”.

stats