Resum de titulars
Mèdia 25/04/2011

“Eurocangueli”, a la portada de 'Marca'

A dos dies del tercer clàssic, els esportius de Madrid posen llenya al foc i asseguren que Guardiola està adoptant una postura victimista culpant els àrbitres de la derrota a la Copa. La revifada del PP a la majoria dels seus feus i el contraatac de Gaddafi a Misurata, altres titulars destacats

Redacció
3 min
Marca, 25 d'abril

BarcelonaEncara falten dos dies pel tercer enfrontament entre el Barça i el Madrid, però els esportius de la capital espanyola ja comencen a escalfar l'ambient assegurant que Guardiola culpa l'arbitre de la derrota del seu equip a la final de la Copa del Rei. Marca diu “Eurocangueli” i afegeix que Guardiola està adoptant una postura victimista parlant malament dels àrbitres. En la mateixa línia, l'As titula “Guardiola ja parla d'àrbitres” i posa en boca del tècnic blaugrana “No vam poder guanyar la Copa per dos centímetres i l'excel·lent visió de l'assistent”. Per la seva banda, els esportius catalans eviten la polèmica i se centren a informar sobre l'onze inicial que presumiblement lluirà el seu equip en el partit de dimecres. El Mundo Deportivo diu “11 campions al Bernabéu” i l'Sport, “Defensa nova”, i afegeix que Alves, Mascherano, Piqué i Puyol formaran el mur que el Barça presentarà a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Encara en clau esportiva, els rotatius catalans destaquen a la portada el triomf del tennista Rafa Nadal ahir al trofeu Comte de Godó, que es va imposar davant de Ferrer i va aconseguir, així, el seu sisè torneig de Barcelona.

La revifada del PP en els seus feus tradicionals ocupa un lloc destacat en algunes portades d'avui dilluns. La Razón presenta els resultats d'una enquesta realitzada per NC Report i diu “El PP canvia el mapa autonòmic”, i afegeix que els populars arrasen en els seus feus de Madrid, València, Múrcia, Castella i Lleó i La Rioja. El Mundo titula “El PP creix a tots els seus feus menys a València” i l'ARA obre l'edició d'avui amb la pregunta “Per què el PP pot recuperar les Illes i escombrar a València?” i ofereix l'anàlisi de Pere Antoni Pons i Joan Garí. Des d'una òptica completament oposada, Público diu "El PSOE remunta 11 punts" i afegeix que l'avantatge del PP es redueix a 2,3 punts.

En clau internacional, Líbia torna a les portades pel bombardeig protagonitzat pel seu líder. El País diu “Gaddafi bombardeja Misurata sense pietat”, l'Avui “Gaddafi manté els atacs contra Misurata” i l'ARA “Gaddafi contraataca després de dir que es retirava de Misurata”.

El Periódico i l'Avui fan un primer balanç de la situació turística de Setmana Santa i titulen “Platges buides i turisme urbà” i “Barcelona s'omple a vessar de turistes”.

L'obertura dels diaris ofereix diferents titulars. La Vanguardia obre l'edició d'avui amb el primer enfrontament entre els dos candidats a succeir Zapatero a la cúpula socialista i diu “Rubalcaba i Chacón ja batallen per la data de les primàries”. Per la seva banda, El Periódico titula “Els experts aconsellen menys ajuntaments” i recomanen que es coordinin després que la crisi revifés el debat sobre els municipis. Seguint amb titulars de l'àmbit econòmic, l'Avui diu “Rebrota el mercat de cotxes de segona mà” i afegeix que les vendes han augmentat un 37% respecte de les de fa un any.

El País es fa ressò d'una nova filtració de Wikileaks i diu “Els abusos de Guantánamo, al descobert”, i afegeix que la xarxa informativa ha tret a la llum més de 700 documents de la base militar que donen fe de la violació sistemàtica dels drets humans de centenars de detinguts.

L'ARA ofereix la imatge d'un nen il·lusionat observant el mostrari d'una pastisseria ple de mones i titula “Em compres aquesta mona?”, i afegeix que el Barça i els personatges infantils com Bob Esponja són els principals motius triats pels pastissers per a les seves creacions.

stats