Recull de premsa
Mèdia 03/05/2011

“El testament de Bin Laden: 'Vengeu-me'”, a la primera portada en català de 'La Vanguardia'

El diari, que avui estrena la seva edició en català, assegura haver tingut accés a mitjans saudites que parlen de l'existència d'un testament en què el líder d'Al-Qaida demana disculpes a la família i ordena venjança. El veto a Bildu és l'altre titular destacat a les portades

Redacció
2 min
La Vanguardia, 3 de maig

BarcelonaLa Vanguardia s'estrena avui en català, i ho fa amb una portada monogràfica sobre la mort de Bin Laden, el tema central a la resta de publicacions tan de premsa catalana com espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari diu “El testament de Bin Laden: 'Vengeu-me'” i afegeix que, segons mitjans saudites, el líder d'Al-Qaida hauria deixat un testament on demana disculpes a la seva família i ordena venjança. En el titular d'obertura, La Vanguardia diu “10 anys després” i apunta l'eufòria arreu dels Estats Units per l'èxit d'una missió que reforça Barack Obama.

El Periódico titula “Obama venja l'11-S” i “El terror continua”, l'Avui diu “Alerta al món” i l'ARA “El món després de Bin Laden”. El diari dedica una portada monogràfica i 19 pàgines a la fi del primer terrorista global.

Pel que fa a la premsa espanyola, Público titula “La venjança”, l'Abc “Escac i mat”, El Mundo “L'objectiu era matar-lo”, La Razón “Justícia per l'11-S” i El País “EUA liquida Bin Laden” i afegeix en un titular secundari que Estats Units i Europa reforcen la seguretat pel temor a represàlies.

L'altre titular destacat a les portades és el veto del Tribunal Suprem a Bildu. El País diu “El PNB deixa en suspens el seu suport al govern espanyol pel veto a Bildu”, El Periódico “El PNB trenca amb Zapatero arran del veto del Suprem a Bildu”, l'Avui “Bildu recorrerà al TC i a la justícia europea pel vet a les llistes”, La Razón “El PNB retira el seu suport al govern espanyol després del rebuig del Suprem a les llistes de Bildu” i El Mundo, enfocant el tema des d'un punt de vista diferent a la resta de publicacions, diu “El PSC demana al Constitucional que permeti concórrer a Bildu”.

stats