Recull de premsa
Mèdia 07/06/2011

“El desafiament fiscal català alarma els mercats”, a la portada de l'ABC'

L'alarma europea i del PP pel dèficit autonòmic encapçala les portades de la premsa espanyola. A la premsa catalana, el PPC genera els principals titulars, amb l'accés a l'alcaldia de Badalona de García Albiol i l'ajornament de la investidura de Trias per un recurs presentat pels populars. La confusió sobre l'origen del bacteri 'E.coli' i Strauss-Kahn, que ahir es va declarar “no culpable”, són els altres dos titulars destacats

Redacció
2 min
ABC, 7 de juny

BarcelonaL'alarma del Partit Popular pel dèficit autonòmic, reforçada per l'advertència europea, encapçala les portades de la premsa espanyola. L'ABC posa el focus en Catalunya i diu que “El desafiament fiscal català alarma els mercats” i s'agafa a les dades de l'agència Moody's per afegir que la negativa del Govern d'Artur Mas a respectar el sostre de dèficit autonòmic és un llast per a Espanya. El Mundo diu que “Rajoy cita el govern espanyol a un striptease total sobre el dèficit” i, amb un titular molt similar, La Razón afegeix que el líder popular exigeix transparència sobre la situació econòmica de les comunitats. El País, per la seva banda, diu que Rajoy insta Zapatero a pactar noves retallades amb les autonomies” i El Periódico encapçala la portada d'avui amb el titular “Europa es fixa ara en el dèficit autonòmic”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A la premsa catalana, el PPC genera els principals titulars. La Vanguardia, El Periódico, l'Avui i El Punt es fixen en el recurs presentat pels populars, que farà ajornar la investidura de Trias fins a l'1 de juliol. El PPC reclama un altre recompte per intentar aconseguir el 9è regidor en detriment de CiU. Per altra banda, La Vanguardia diu que “CiU dóna llum verda perquè governi el més votat” i afegeix que la federació permet al PP assumir l'alcaldia de Badalona i al PSC, la de Tarragona. L'ARA titula “El PP ja toca poder a Catalunya” i afegeix el malestar en alguns sectors de CiU per haver facilitat l'alcaldia a un candidat xenòfob.

El bacteri E. coli continua generant controvèrsia i la premsa destaca avui que Alemanya torna a fracassar després d'haver assenyalat el brot de soja germinat com a origen de la infecció.

El Periódico, l'Avui, El Punt i l'ARA també destaquen l'anunci de Sánchez Llibre, que deixa la presidència de l'Espanyol després de 14 anys.

stats