Resum de titulars a la premsa
Mèdia 18/04/2011

“Un milió de cofrares, davant la provocació atea”, a la portada de 'La Razón'

El diari dedica un espai rellevant a la portada a destacar la implicació dels espanyols en la Setmana Santa i diu que el nombre de 'germans' suma gairebé quatre vegades més que els socis del Madrid i del Barça

Redacció
3 min
La Razón, 18 d'abril

BarcelonaLa Razón aprofita l'inici de Setmana Santa per destacar la tradició catòlica dels espanyols i titula “Un milió de cofrares, davant la provocació atea”. El diari afegeix la curiosa dada que el nombre de fidels gairebé quintuplica el d'afiliats al PSOE i, aprofitant el pòquer de clàssics futbolístics, diu que suma quatre vegades més que els socis del Madrid i el Barça.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un titular comú que trobem tant a la premsa catalana com a bona part de l'espanyola, avui dilluns, és la mesura proposada pel conseller Mas-Colell d'abaixar l'IRPF de les persones amb salaris de més de 120.000 euros anuals per evitar que traslladin el seu domicili fiscal a altres comunitats espanyoles. El Periódico diu “El Govern abaixarà l'IRPF de les rendes més altes”, l'Avui “Rebaixa de l'IRPF a les rendes altes”, El País “Mas rebaixarà l'IRPF a les rendes altes després de retallar el sector públic”, El Mundo “La Generalitat anuncia una rebaixa de l'IRPF a rendes altes i hores després es tira enrere” i La Razón “La Generalitat rebaixarà l'IRPF de les rentes més altes quan finalitzi la crisi econòmica”. L'ARA es fa ressò del matís que va fer el Govern després de copsar l'enrenou que havia causat l'anunci de la seva mesura i titula “No s'abaixaran impostos mentre duri la retallada”. La Vanguardia, per la seva banda, no aporta cap titular sobre la mesura anunciada per Mas-Colell però n'ofereix un sobre el front comú establert a Catalunya entre el Govern i l'oposició per evitar el retard anunciat pel govern espanyol. L'Avui també tracta aquest tema titulant “La negativa de ZP a pagar el deute indigna Catalunya”, i afegeix un altre titular de l'àmbit econòmic català que diu “Les retallades arriben a l'habitatge protegit”.

Fent una mirada a l'exterior, Japó, Finlàndia, França i Cuba generen alguns titulars a les portades. Quant a la crisi nuclear del Japó, Público obre la portada d'avui dient “Japó admet que no controlarà Fukushima fins a final d'any”, i afegeix que les famílies desplaçades no podran tornar abans del 2012, i El País, “Japó trigarà mesos a tenir controlada Fukushima”. L'ARA no fa referència a la crisi nuclear explícitament però titula “Tot esperant peces del Japó”, i diu que Nissan i Ficosa poden tenir problemes de subministrament al maig.

El bon resultat de la ultradreta a les eleccions legislatives ahir a Finlàndia també és tema de portada avui. El Periódico diu “Fort avanç de la ultradreta a Finlàndia”, La Vanguardia “L'èxit de la ultradreta agita Finlàndia” i El País “La ultradreta fa un pas de gegant a les eleccions finlandeses”.

La Vanguardia i El País també es fan ressò de la tensió creixent entre França i Itàlia pel pas d'immigrants entre un país i l'altre. La Vanguardia diu “França bloqueja el pas d'immigrants tunisians” i El País, “La onada d'immigrants obre una crisi a la UE”.

Per la seva banda, amb un titular molt similar, l'ARA, l'Avui i El Mundo es fan ressò de la proposta de Raúl Castro de limitar el mandat dels polítics a deu anys.

L'esport també té una presència destacada a les portades d'avui dilluns. Per una banda, el segon clàssic que es disputarà aquest dimecres genera titulars com “Mentalitzats per a la Copa” a El Periódico, “La història de les finals somriu al Barça” a la La Vanguardia, “Puyol i Adriano estan recuperats i viatjaran a València” a l'ARA i “Puyol no descarta jugar la final de Mestalla” a l'Avui.

El triomf del tennista Rafa Nadal ahir davant de David Ferrer en el premi de Montecarlo és l'altre titular esportiu destacat. La Vanguardia diu “Nadal arriba al Godó amb el títol de Montecarlo”, El País “Nadal guanya com mai” i El Periódico “Nadal guanya Montecarlo per setè any consecutiu”.

stats