INTERNET
Mèdia 16/01/2012

Primera apagada en protesta contra la llei antipirateria dels EUA

La farà la web de marcadors socials Reddit el 18 de gener, durarà dotze hores i compta amb el suport de Wikipedia. Els gegants d'internet (Google, Yahoo i Mozilla, entre d'altres) van amenaçar amb una apagada a nivell mundial pel proper 23 de gener

Ara
1 min

BarcelonaLa llei contra la pirateria als Estats Units, la SOPA (Stop Online Piracy Act) ha quedat de moment en suspens. El Congrés dels EUA ha decidit paralitzar la votació fins que hagi consens sobre el text. Tot i així, l'oposició a Internet a la iniciativa legal, que en principi contemplava bloquejar webs suposadament infractores, continua. El servei de marcadors socials Reddit, una web similar a Menéame, ja ha confirmat que deixarà de funcionar el 18 de gener. Wikipedia ja ha manifestat el seu suport a la iniciativa. Jimmy Wales, fundador de l'enciclopèdia digital, ha explicitat la necessitat d'una acció ràpida i coordinada a la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant dotze hores, el site únicament mostrarà enllaços a documentació i notícies sobre la SOPA. També oferirà un vídeo en directe amb la compareixença del fundador de Reddit, Alexis Ohanian, davant el Congrés dels EUA en el marc d'una sèrie de debats per tal de recaptar opinions sobre el projecte de llei.

Bona part dels gegants d'Internet (Google, Facebook, Yahoo! i Mozilla, entre d'altres) ja van signar el novembre passat una carta conjunta on mostraven la seva clara oposició a la llei, un mes després que la SOPA superés el primer tràmit per ser debatuda al Congrés. Aquestes multinacionals van amenaçar amb una apagada a nivell global pel proper 23 de gener.

stats