TELEVISIÓ
Mèdia 03/04/2012

Retiren ‘Física o Química’ de la RAI perquè representa “l’Espanya de Zapatero”

El diari 'Libero Quotidiane' i diverses associacions catòliques acusen la sèrie de fomentar el sexe i l'homosexualitat entre els joves

Ara
1 min
Física y Química

BarcelonaLa RAI, la cadena pública italiana, ha decidit interrompre la redifusió dels capítols de 'Física o Química'. La cadena ha suspès les emissions per les crítiques rebudes per part del diari 'Libero Quotidiano' i de diferents associacions catòliques, que opinaven que la sèrie fomentava el sexe i l'homosexualitat entre els joves.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el 'Libero Quotidiano', a més, "la sèrie neix en l'Espanya de Zapatero i encarna els seus ideals: llibertat és igual a absència de regles". El rotatiu afegeix que a 'Física o Química' "qualsevol que expressa una idea lleugerament conservadora és retratat com un imbècil".

L'homosexualitat d'alguns personatges també va ser motiu de crítica pel 'Libero Quotidiano'. Segons el diari, "el personatge més honest i sensible és l'homosexual Fer. Mentre que els altres tenen aspectes més turbulents, els gais són purs i tractats com ossets blancs.

Substituïda per 'El séquito' i 'The Wire'

L'últim capítol de 'Física o Química' s'emetrà aquest dimecres, i correspon al primer de la quarta temporada. Amb la seva interrupció, 'El séquito' i 'The Wire' substituiran la sèrie espanyola. La RAI havia comprat les cinc primeres temporades de 'Física o Química' i tenia pensat emetre les noves entregues a partir de setembre. En cas que la sèrie torni a la RAI, ho farà en horari nocturn i no a les 14.30 hores com fins ara.

stats