FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 30/05/2012

'La Riera' baixa plena des de fa 500 capítols

La Riera arriba avui als 500 capítols i la festivitat es trasllada a la ficció, si més no en principi. Una barbacoa és el leitmotivd'un episodi en què la Lídia precipitarà el desenllaç de molts afers pendents.

Natalia Araguás
2 min
REPARTIMENT CORAL Merces Sampietro, Jordi Planas, Anna Sahun,David Selvas i Jordi Cadellans són alguns dels noms d'un elenc nombrós.

BARCELONA.Aprofitant el boom de la gastronomia catalana, TV3 va començar a emetre el 10 de gener del 2010 La Riera , basada en les intrigues d'una família que regenta un restaurant en un poble costaner. Va ser una aposta agosarada, amb què es pretenia que l'espectador adoptés el punt de vista d'un voyeur en "un món exclusiu" que li era "una mica més distant" com és el de la restauració, segons explica a l'ARA Francesc Forés, director de continguts de La Riera .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'aposta va funcionar i aquell episodi inaugural va registrar 597.000 espectadors de mitjana, un 18,1% de quota de pantalla. Dos anys i mig després la ficció emet avui el seu episodi número 500 i manté més viva que mai l'atenció de l'audiència. La Riera va tancar el mes passat amb un share del 25,4% (501.000 espectadors de mitjana).

En l'episodi d'avui (15.46 hores) convergiran realitat i ficció, amb una barbacoa festiva organitzada per la matriarca de Can Riera (Mercè Sampietro) que servirà per solucionar assumptes pendents. Amb tot, l'harmonia es trencarà sobtadament quan hi irrompi la Lídia disposada a espatllar-ho tot. Ella guarda un secret crucial sobre la relació de la Mercè amb la mort de l'Ignasi i ara està carregada de motius per fer-lo servir. El que faci la Lídia finalment marcarà un punt d'inflexió en la trama, segons avança Francesc Forés.

"Tant les relacions emocionals com els interessos creats al voltant de la fonda canviaran una mica al final de la temporada", adverteix Forés. L'element econòmic guanyarà protagonisme i els Guitart Riera podran veure perillar fins i tot el control del restaurant, adverteix. Si no hi ha cap imprevist, La Riera s'emetrà com a mínim fins al juliol del 2013, afegeix Forés. És a dir, la ficció arribarà als 750 episodis.

Innovació tècnica i guionistes

La Riera també ha significat una nova manera de fer sèries a TV3 des del punt de vista tècnic. S'està fent en alta definició, compta amb més localitzacions exteriors -al Maresme en la seva majoria- i amb una nova concepció dels decorats, que gairebé tenen 360º.

Amb tot, el seu punt fort és un equip de guionistes "molt compacte i molt cohesionat", destaca Forés. Al capdavant hi ha David Plana, director argumental i artífex de la idea original. També en formen part Guillem Clua, que ha estrenat a Nova York, i Pau Miró, entre d'altres. La Riera també ha estat plataforma d'actors joves com Peter Vives.

stats