POLÈMICA PER L'EMPLAÇAMENT DE LA SÈRIE
Mèdia 18/01/2011

'La Riera' molesta creients de Mataró

La parròquia de Santa Maria de Mataró i l'Ajuntament estan conversant per arribar a un acord que satisfaci els fidels de l'església i, alhora, eviti que la sèrie hagi de deixar de rodar en aquest indret.

Albert Calls
2 min
L'església de Santa Maria de Mataró ha estat escenari en diverses ocasions d'escenes de La Riera .

MataróLes escenes de La Riera que es roden a Santa Maria de Mataró no agraden a un sector de fidels, que ha manifestat el seu rebuig al mossèn de la parròquia, Joan Barat, i aquest l'ha transmès a l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Mataró.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

És per això que la sèrie de la sobretaula de TV3 podria canviar d'indret quan hagi de rodar en un edifici religiós. A aquests creients no els agrada la imatge que la sèrie dóna de l'església, un dels referents patrimonials de la capital del Maresme.

El president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Sergi Penedès, explica que la parròquia els ha fet arribar el seu malestar "des de l'estiu". I detalla que ahir mateix "es van mantenir converses sobre aquest tema que durant la setmana continuaran i en les quals participaran el mossèn i el productor de la sèrie". El regidor detalla: "Estan parlant amb la parròquia per suavitzar la polèmica, ja que la intenció és que es puguin continuar filmant a l'església, perquè deixar-ho de fer no interessa ni a Mataró ni a la sèrie".

Si finalment no hi hagués acord, ja s'ha valorat amb el mossèn de la parròquia de Sant Pol de Mar la possibilitat que les escenes s'enregistrin en aquest altre municipi de la comarca del Maresme.

Tot i això, el regidor mataroní s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat d'arribar a l'acord desitjat. Explica que, en el decurs de les converses amb la parròquia, els ha transmès: "La ficció és la ficció i el guió no l'escrivim nosaltres", tot i que sempre s'ha intentat "suavitzar la situació".

La sèrie es roda en diversos municipis de la comarca com Mataró, Arenys de Mar o Sant Pol. Si finalment no es filmés a Santa Maria, Penedès matisa: "Això no vol dir que no hi hagi altres escenes que es rodin a la ciutat, està en debat només una localització molt concreta".

L'Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme tenen una persona encarregada de fer d'enllaç amb TV3 i els serveis municipals per facilitar els rodatges i les localitzacions.

Un contingut polèmic

Segons assegura un dels parroquians habituals de Santa Maria que ha demanat no identificar-se, la discòrdia la generen, sobretot, "els temes que es tracten". I posa alguns exemples d'aspectes que molesten aquest sector de creients mataronins que, com ell, està molest amb la sèrie : "Per exemple, que persones amb actituds frívoles facin un enterrament a Santa Maria, quan l'haurien de fer a un tanatori" o també que es faci "un tractament irreverent" d'alguns temes en altres moments de la trama.

Precisament, la pàgina web Germinans Germinabit, del sector més conservador de l'Església catòlica, carrega en un post del 8 de juny de l'any passat contra el mossèn Joan Barat per haver autoritzat TV3 a "convertir la capella del Santíssim Sagrament de la basílica de Santa Maria de Mataró en un plató per enregistrar escenes de la telesèrie".

En aquest mateix post , també critiquen el contingut de la telenovel·la de sobretaula perquè "hi apareix un capellà que aconsella les relacions prematrimonials" i perquè creuen que la sèrie en conjunt té un "estil indecent i amoral".

stats