HUMOR GRÀFIC
Mèdia 20/05/2011

Romeu i Ricardo guanyen el premi Gat Perich

Albert Castellví Roca
2 min
Romeu i Ricardo guanyen El premi Gat Perich

Barcelona.Els humoristes gràfics Carles Romeu -Romeu- i Ricardo Martínez -Ricardo- han guanyat la setzena edició del premi Gat Perich, que cada any reconeix la tasca de dos humoristes. Romeu, històric dibuixant d' El Jueves i altres revistes satíriques, i guionista de programes de televisió com Filiprim , és el creador del personatge de Miguelito, que va aparèixer a les pàgines d' El País des del primer número, el 1976, fins a finals del 2009.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El jurat, format per un representant de cadascun dels principals diaris editats a Catalunya, va concedir també un dels guardons a Ricardo, historietista d' El Mundo , on publica els acudits polítics i les vinyetes del seu personatge més conegut, Goomer. Després d'haver treballat en diversos mitjans espanyols i nord-americans, Ricardo, juntament amb Nacho Moreno -amb qui va treballar fins al 2002-, va crear Goomer el 1987, i va començar a publicar-ne les aventures a El País . El 1989, però, va convertir-se en subdirector d'Il·lustració del naixent diari El Mundo , en el qual ha dibuixat des de llavors.

L'acte de lliurament dels guardons -que consisteixen en la figura d'un dels gats sostenint un llapis que dibuixava habitualment Perich- tindrà lloc el 19 de juny, i com és habitual inclourà un passeig en golondrina pel port de Barcelona. En les primeres edicions, el premi s'havia lliurat a Llançà, i el viatge des de Barcelona es feia en un tren reservat especialment per a l'ocasió i conegut com a Tren Perich. Més tard, el trajecte en tren es va convertir en un viatge per mar fins al Masnou per, posteriorment, fer l'acte de lliurament a Premià de Dalt, on residia Perich. Des de fa uns anys la celebració és a Barcelona, però la tradició de fer un viatge abans del lliurament encara es manté.

Homenatge a Jaume Perich

Els Premis Internacionals d'Humor Gat Perich van néixer el 1996 en memòria de l'humorista gràfic Jaume Perich, mort l'1 de febrer de l'any anterior als 53 anys. El dibuixant Fer, gran amic de Perich, va ser el principal impulsor dels guardons, que des del principi van comptar amb el suport de la família de l'humorista. La primera edició del premi va recaure en el dibuixant francès Plantu, i des de llavors l'han rebut humoristes com Miguel Gila, Andreu Buenafuente, Pepe Rubianes i el Tricicle, a més de dibuixants com Toni Batllori, Forges, Farreres i Quino.

stats