TANCAMENT DE 'PÚBLICO'
Mèdia 26/02/2012

Jaume Roures: "Han caigut altres diaris i en cauran més"

N.a.
2 min
Jaume Roures va definir Público com un projecte personal i va assegurar que està "molt fotut".

BARCELONA"Han caigut altres diaris i, malauradament, en cauran més", va defensar ahir sobre el tancament de Público -que ha quedat reduït a l'edició online - Jaume Roures, l'accionista majoritari del diari i president de Mediapro. Roures va atendre els mitjans a Beverly Hills després d'una roda de premsa sobre les quatre candidatures als Oscars obtingudes per Midnight in Paris , produïda per Mediapro. "El calendari no el fixem nosaltres, ni el de l'Oscar ni el de la crisi econòmica -va puntualitzar-. Jo sóc aquí treballant. No he vingut de festa".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La crisi econòmica, la del paper davant el mitjà digital i la de la política d'esquerres a Espanya són els motius que va adduir per justificar el tancament de Público . "Bàsicament, els diners que hi havíem posat s'han acabat", va resumir.

Amb tot, el president de Mediapro va definir Público com "un projecte personal" i va assegurar que estava "molt fotut" pel desenllaç que ha tingut. Malgrat que el diari funcionava gràcies als "grans esforços" que van invertir-hi, no van calibrar bé la crisi, que "continuarà exisint molts anys", va pronosticar: "No tenim multinacionals al darrere i ja veurem si algunes aguanten les pèrdues. La nostra gasolina és de baix octanatge".

Roures també va destacar la revolució tecnològica com un altre factor: "Si avui ens plantegéssim treure un diari amb milions d'iPads al mercat, no ho faríem, però fa anys no sabíem que seria així". Segons ell, "la gent es bolca en el món digital i potser no aprofundeix en la manera de fer periodisme". També va destacar que Público "no va néixer com un negoci" i que el nínxol de mercat que volia cobrir la capçalera segueix existint. Segons la seva opinió, la crisi "ho fa més evident": "Veus el que passa a València i d'alguna manera et sents reivindicat".

stats