COMUNICACIÓ
Mèdia 25/07/2011

"Salgado flexibilitza el sostre de la despesa autonòmica”, a 'La Vanguardia'

El dol que encara viu Noruega després de la matança de divendres continua sent un dels principals arguments de portada als diversos diaris

Redacció
2 min
'La Vanguardia'

BarcelonaLa Vanguardia obre l'edició d'aquest dilluns explicant que la ministra d'Economia, Elena Salgado, “proposarà al Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dimecres que el sostre de despesa de les comunitats es limiti a cicles de quatre anys”. Segons el diari barceloní, la Generalitat estaria disposada a estudiar la proposta. El PaísEl Paí també parla de la reunió econòmica de dimecres i avança que el govern espanyol “frena transferències a comunitats amb dèficit”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El dol de Noruega, encara commocionada per la matança que divendres va acabar amb la vida de 93 persones, continua ocupant un gran espai a les portades. El Periódico, per exemple, reprodueix les declaracions del principal acusat al seu advocat. “La matança va ser cruel però era necessària”, cita el diari del grup Zeta, fent-se ressò de les paraules de Breivik. El final del túnel de l'AVE que travessa Barcelona i els detalls sobre els últims papers de Salamanca retornats a Catalunya també són temes de portada a El Periódico.

L'Avui també reprodueix les declaracions del presumpte autor de la massacre a Noruega i recorda que el primer fitxatge blaugrana serà presentat aquest mateix dilluns. El Punt, per la seva banda, obre l'edició fixant-se en la situació dels ports esportius, “ofegats” per la crisi i l'augment dels preus. L'ARA també parla de Noruega i explica que la matança és “un atac ultradretà contra el multiculturalisme”. També parla de les “revoltes en la sanitat catalana”.

Entre la premsa de Madrid, El País destaca, a més de la informació del Consell de Política Fiscal, que “la població baixa a Espanya per la crisi”. La Razón destaca que “Noruega plora els seus fills” i continua amb l'atenció enfocada a Euskadi. “PSE i PNB pressionen perquè ETA anunciï la seva dissolució el 31 de juliol”, diu La Razón. Abc destaca que “el PP avança les seves retallades” i recorda que “Noruega s'aferra a la democràcia”. El Mundo, més alarmant, diu que “l'assassí d'Oslo proposa atemptats en sòl espanyol”. Público és l'únic que dedica la portada a la manifestació d'indignats d'ahir a Madrid i explica que “el 15-M no s'atura”.

Pel que fa a la premsa esportiva, Sport defineix Alexis, el nouvingut al Barça, com “el quart 'crack'”, que reforçarà el trident format per Messi, Villa i Pedro. Mundo Deportivo també es fixa en Alexis i destaca unes declaracions del xil·lè, en què explica que formar part de l'equip blaugrana “és un somni de nen”. Als esportius de Madrid, preocupa el rendiment de Kakà. Segons As, el brasiler “no encaixa” en l'esquema de Mourinho. Marca destaca que, en l'equip blanc, “els nous manen”.

stats