COMUNICACIÓ
Mèdia 07/04/2011

Salvador Sostres s'enfronta a una querella per un article sobre un cas de violència sexista

Un article seu al diari 'El Mundo', que ha estat retirat de l'edició digital, qualifica de "normal" un noi que va matar la seva xicota, embarassada, després de saber que li havia fet el salt i que el fill no era seu. CCOO ha anunciat que portarà l'articulista als tribunals

Redacció
2 min

BarcelonaEl polèmic articulista Salvador Sostres s'haurà d'enfrontar a una querella per apologia del delicte després que el diari El Mundo s'hagi vist obligat a retirar de la seva edició un article signat per Sostres en què el periodista veia “normal” el jove romanès que va assassinar la seva xicota embarassada i va ensenyar el cadàver al seu pare a través de la webcam.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la secretària de la Dona de CCOO de Madrid, Pilar Morales, el sindicat presentarà la denúncia als tribunals perquè entenen que aquest article "contribueix" i "constitueix un al·legat i una apologia clara de la violència de gènere” ja que l'articulista "pren partit a favor dels maltractadors", i "no té res a veure amb la llibertat d'expressió". L'Institut de la Dona del ministeri de Política Social també ha advertit que l'article és una "apologia de la violència de gènere" i considera que publicar-lo és un fet de "màxima gravetat". La directora de l'organisme, Laura Seara, ha volgut transmetre la seva "més enèrgica protesta" per les paraules de Sostres i s'ha mostrat preocupada pels efectes que poden provocar en la lluita contra la violència de gènere. 


En el seu article, Sostres subratlla que no pot justificar un assassinat ni qualsevol forma de maltractament però qualifica de "normal" que un jove de 21 anys perdi el cor i el cap quan la seva parella li diu que el deixarà i que el nen que espera no és seu. "És un noi normal que es va trencar per on tots ens podríem trencar", escriu Sostres, que en un altre paràgraf insisteix que “és un noi normal disparat al centre del seu amor, que ha de prescindir alhora de la parella i del fill, sotmès a una violència brutal, que en no ser física mai es considera, però que ofega i pica el mateix que qualsevol altra violència".

El director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, s'ha disculpat a través del seu compte de Twitter i ha explicat que el diari ha retirat de l'edició digital l'article, però que no es pot fer el mateix amb l'escrita, i reconeix a més que ahir "van fallar els controls". Pedro J. qualifica el text de Sostres com "inacceptable" i assegura que "un diari no és una màquina perfecta i menys quan encoratja el pluralisme i la dissidència". L'Institut de la Dona considera, però, que les disculpes i la retirada de l'article no són suficients i demana accions "més contundents" contra Sostres. El comitè d'empresa del diari també ha anunciat que demanarà a la direcció que prescindeixi dels serveis de l'articulista.

Ha estat la xarxa social Twitter on ha crescut la polèmica. Primer, quan els lectors han detectat l'article i, més tard, quan el director del diari ha escollit aquesta plataforma per disculpar-se davant dels lectors. No és la primera vegada que unes paraules de Sostres aixequen polseguera. En l'últim cas, fa uns mesos, el periodista va fer comentaris vexatoris per a les dones davant un grup d'escolars que assistien a un programa de Telemadrid on ell participava com a tertulià.

stats