tecnologia
Mèdia 09/09/2011

Samsung no podrà vendre el Galaxy Tab 10.1 a Alemanya

El tribunal de Dusseldorf dóna la raó a Apple en el conflicte de patents que manté amb la companyia sud-coreana i prohibeix la comercialització de tauleta electrònica en territori alemany

agències
1 min
El dispositiu iPad d'Apple (a l'esquerra) i el 'tablet' Galaxy 10.1(a la dreta) / Reuters

BarcelonaEl tribunal alemany de Dusseldorf ha decidit prohibir la comercialització del Galaxy Tab 10.1 de Samsung en territori alemany. La sentència posa punt i final a un dels episodis oberts en el llarg conflicte de patents entre la companyia nord-americana Apple i la sud-coreana Samsung, que encara manté alguns processos legals oberts a altres països de la Unió Europea, als Estats Units i Austràlia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A principis d'abril, Apple va acusar Samsung d'haver copiat el disseny i el funcionament dels dispositius iPhone i iPad per aplicar-los a telèfons intel·ligents i tauletes electròniques de la seva marca. La resposta de la sud-coreana no es va fer esperar, que va acusar la companyia de Jobs d'haver plagiat algunes idees del seu programari. Tres mesos després, a principis d'agost, Apple aconseguia que el Tribunal de Dusseldorf prohibís provisionalment la venda del dispositiu de Samsung a Alemanya, després de rectificar una ordre judicial prèvia que en prohibia la distribució a tot el territori europeu. La sentència definitiva arriba aquest divendres, i suposa un cop dur per la firma asiàtica, que ara haurà d'intentar aconseguir noves patents per mitjà de compres o adquisicions d'empreses. Els advocats d'Apple han basat la defensa en la demostració que les tauletes electròniques coreanes copien diverses patents de l'iPad i l'iPhone, i el mateix tribunal de Dusseldorf va obligar a retirar el passat cap de setmana el Galaxy Tab 7.7 de la fira IFA de Berlín.

stats