UNA PRODUCCIÓ DE MINORIA ABSOLUTA
Mèdia 27/01/2011

Senyores que volen sortir a la tele

Les dones grans que surten amb bata i sabatilles a llençar la brossa, entre altres costums, són tot un fenomen a Facebook. A finals de febrer faran el salt a la televisió de la mà de Toni Soler.

Auri Garcia Morera
2 min
Tres dels actors de Señoras que... Durant una de les primeres sessions de rodatge del programa, ahir al matí a Cornellà.

BARCELONA.La productora Minoria Absoluta, responsable de Polònia i Crackòvia , està preparant un nou programa per a Antena 3 que es dirà Señoras que...

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

i que parodiarà les senyores grans a partir dels grups de Facebook que parlen dels seus costums més curiosos.

Señoras que quedan para ir a caminar , Señoras que se peinan a lo David Lynch , Señoras que salen en bata a tirar la basura o Señoras con la bolsa de plástico en la cabeza cuando llueve són alguns exemples de frases que han fet fortuna a Facebook, i que ara fan el salt a la televisió de la mà de la productora de Toni Soler.

Els grans protagonistes d'aquest programa seran David Fernández, l'actor que va donar vida a Rodolfo Chikilicuatre; Josema Yuste, integrant de Martes y Trece ; Carlos Latre, que va saltar a la fama amb Crónicas marcianas , i Jordi Ríos, el Puyol de Crackòvia . Tots quatre es disfressaran de dona per interpretar quatre personatges que tindran continuïtat al llarg dels diferents programes i que cada setmana es trobaran en situacions diferents. Algunes d'aquestes situacions estan inspirades en els enunciats que s'han fet més famosos a Facebook, i altres són inventades pels guionistes de Minoria Absoluta.

Gerard Florejachs, subdirector del programa, explica que els gags faran gràcia, però que no seran molt exagerats, sinó que es basaran en fets reals. "En sortir a gravar un gag en exteriors, ens hem creuat amb diverses senyores d'aquestes que van en bata i sabatilles, això és real", explica Florejachs. "Partim de la base de la imatge que tots tenim al cap d'aquest tipus de dona que va una mica a la seva", afegeix. Segons el subdirector del programa, en llegir aquests enunciats "a tots ens passa pel cap que la nostra mare o la nostra àvia també ho fan". Aquest imaginari col·lectiu, diu Florejachs, és el que els ha marcat.

El punt de partida dels gags seran les situacions quotidianes que s'han fet famoses a Facebook i altres del mateix estil, però que de vegades es portaran al terreny del surrealisme. Per exemple, una de les senyores apareixerà al costat de Moisès, i una altra farà un viatge a la Lluna.

Està previst que Señoras que... s'estreni a finals de febrer, en un dia de la setmana que encara està per determinar, en horari de màxima audiència. En la primera entrega, comptarà amb la participació de Marisa Porcel, l'actriu que feia de Pepa a Escenas de matrimonio . Molt probablement, la presència d'actors convidats es convertirà en habitual.

Tot i així, els responsables del programa asseguren que Señoras que... encara està en una fase molt inicial de la producció, i prefereixen no explicar-ne més detalls. Per saber com serà finalment, caldrà esperar el dia de l'estrena.

stats