COMUNICACIÓ
Mèdia 04/05/2011

Set de cada deu televisions catalanes van sintonitzar el Barça-Madrid

El partit va tenir una audiència mitjana de més de dos milions i mig d'espectadors

Redacció
1 min
El tècnic del Barça, Pep Guardiola, felicita Leo Messi després que els blaugranes segellessin el passi a la final de Wembley.

BarcelonaEl partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions entre el Barça i el Madrid va aplegar davant la televisió una mitjana de 2.674.000 espectadors a Catalunya. Si comptem també els espectadors que van sintonitzar el partit en un moment o altre són quatre milions els catalans que van veure almenys un minut de l'espectacle. La quota de pantalla del partit, retransmès per TVE, va ser del 71,3%, dada que significa que de cada deu televisions que hi havia engegades en aquell moment a Catalunya, set d'elles sintonitzaven el clàssic. La dada és molt similar a la que TV3 va aconseguir amb la retransmissió del partit d'anada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Barça-Madrid va comportar també un efecte d'arrossegament en els programes que l'enquadraven. La prèvia de TVE, que va començar a les 20 h, va aplegar més de 600.000 catalans, amb una quota del 25,7%. El post-partit de TVE va ser el tercer programa més vist amb una quota inferior, 24,7%, però amb major nombre d'espectadors, 827.000. Que la quota de pantalla sigui més petita però hi hagi més espectadors només significa que, en total, hi havia més persones davant la televisió a l'hora del partit. I la quota que TVE no tenia, li va prendre el programa que TV3 va engegar després del partit. Televisió de Catalunya va obtenir una quota un pèl inferior a la de TVE, un 22,2%, de manera que va ser vista per 670.000 catalans. A l'Estat espanyol, han estat un total de catorze milions els espectadors que han estat pendents del partit, amb una quota de pantalla del 66,9%.

stats