CONCURS TELEVISIU
Mèdia 19/12/2011

La Sexta buscarà nous concursants que vulguin ser milionaris

La Sexta emetrà El millonario, un concurs que adapta el format de ¿Quién quiere ser millonario? i que ja funciona en diversos països de tot el món. Entre les novetats hi ha la desaparició dels tres comodins.

Albert Castellví Roca
2 min
Carlos Sobera va conduir ¿Quién quiere ser millonario? a Telecinco (1999-2001) i Antena 3 (2005-2007). Aquesta cadena el va tornar a emetre el 2009 amb Antonio Garrido.

BARCELONA.Un dels concursos que més èxit ha tingut a l'Estat durant l'última dècada està a punt de tornar a la pantalla. La Sexta prepara El millonario , un format basat en ¿Quién quiere ser millonario? -que Telecinco i Antena 3 van emetre en diverses etapes entre el 1999 i el 2009- però renovat seguint l'esquema d'una nova versió nascuda a Austràlia fa dos anys i que ja s'ha estès per una dotzena de països, com Àustria, Itàlia, Xile, Indonèsia, l'Índia i Turquia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest nou format, conegut com a Millionaire hot seat ("cadira calenta"), té dues diferències fonamentals respecte al 50x15 original: d'una banda, diversos concursants ocupen de manera successiva la cadira central per respondre a les preguntes i, de l'altra, desapareixen els comodins del 50%, el públic i la trucada. Sí que es manté, però, l'escala de quinze preguntes de dificultat ascendent i amb un premi associat cada vegada més gran. A la versió original, el premi màxim és d'un milió de dòlars australians (uns 750.000 euros), però La Sexta encara no ha revelat quants diners posarà en joc.

En cada programa sis concursants optaran al premi, però només un podrà endur-se'l. Un sorteig decidirà en quin ordre participaran i, per tant, qui serà el primer a asseure's davant del presentador per començar a respondre a les preguntes. Si contesta correctament -i dins d'un marge de temps reduït- les 15 qüestions, s'emportarà el premi màxim, però si falla en alguna resposta serà eliminat i no guanyarà res.

Tot i així, si en algun moment dubta tindrà l'opció de passar. Això l'enviarà al final de la cua de concursants, amb possibilitats de tornar a jugar més endavant però sense cap més opció de passar davant d'una pregunta complicada. El torn serà, llavors, per al següent concursant de la llista, que estarà obligat a respondre a la pregunta que li hagin passat. Si l'encerta, seguirà jugant, però si falla quedarà eliminat i li agafarà el relleu un nou concursant.

Quan un participant és eliminat, el següent ha d'enfrontar-se a una altra pregunta del mateix valor, però desapareix l'últim graó de l'escala i, per tant, el premi màxim a què opten els concursants es veu substancialment reduït. El concursant que aconsegueixi respondre a l'última pregunta s'endurà la quantitat que, en aquell moment, tingui assignada. En cas que tots siguin eliminats, l'últim que caigui s'emportarà un premi de consolació sempre que hagi superat amb èxit la cinquena pregunta. Es manté, doncs, aquest nivell de seguretat, que ja existia en l'anterior format, però en canvi desapareix el que hi havia a la pregunta número deu.

La Sexta tampoc ha avançat quan preveu estrenar el concurs ni qui el presentarà. Difícilment podria tornar a ser Carlos Sobera, que condueix Atrapa un millón a Antena 3.

stats