CANVIS EN LA PROGRAMACIÓ
Mèdia 17/05/2011

La Sexta tanca per sorpresa 'Sé lo que hicisteis...'

L'últim lífting no ha fet efecte i el programa Sé lo que hicisteis... vaixell insígnia de les sobretaules a La Sexta, s'acomiadarà dels espectadors aquest divendres per culpa de la seva davallada en audiència.

àlex Gutiérrez M.
2 min
La Sexta tanca per sorpresa 'Sé lo que hicisteis...'

Barcelona.Els rumors que el programa Sé lo que hicisteis... penjava d'un fil eren insistents des de feia mesos, tot i que s'havien esvaït en els últims dies després que La Sexta hi invertís amb un canvi profund de format i decorat, tot just el 9 de maig passat. Però les audiències no en deixen passar ni una i el xou ja ha rebut l'ordre d'emetre's per última vegada divendres vinent.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hauran estat cinc anys, els mateixos que té la cadena, de lenta davallada. El programa va viure tres estocades severes. Primer, una sentència d'un jutjat barceloní segons la qual perdia la possibilitat de passar imatges de Telecinco (que els presentadors comentaven i en feien burla). A l'estiu, el programa Tonterías las justas , de Florentino Flo Fernández a Cuatro, va aconseguir posar-se a la butxaca bona part de la franja jove que formava la base de Sé lo que hicisteis . I, finalment, la marxa del copresentador Ángel Martín també va tenir un impacte en el nombre de seguidors.

En el camí, però, ha recollit uns quants premis: el de l'Acadèmia de la Televisió, el de la revista TP , el Micròfon d'Or i el premi Zapping, entre d'altres. I va contribuir a la consolidació d'un star system propi de La Sexta, encapçalat per Patricia Conde i on també hi havia Pilar Rubio, Berta Collado, Paula Prendes, Cristina Pedroche, David Guapo, Cristina Urgel i Miki Nadal.

L'últim intent

La productora Globomedia va rebre l'encàrrec de netejar la cara al programa per mirar de salvar-lo. I així ho va fer: després d'una aturada tècnica, tornava a l'antena dilluns passat, amb un nou decorat inspirat en el bar de Friends . L'audiència d'aquell dia va fer que la troupe de Patricia Conde superés la de Florentino: 690.000 espectadors contra 671.000 (una diferència més clara encara a Catalunya: 81.000 a 50.000). Però durant la setmana Sé lo que hicisteis... es va anar esllanguint fins que es va quedar en 42.000 espectadors a Catalunya (un 2,5% del share ) i 450.000 al conjunt de l'Estat (un 3,5%).

stats