TELEVISIÓ
Mèdia 07/09/2012

La Sexta vol salvar els bars de la crisi

Cuina i crisi es barregen en l'aposta de telerrealitat que La Sexta presenta aquest curs. Un xef exigent i hotelers arruïnats seran dues parts enfrontades que hauran de cooperar per salvar el negoci.

Joan Callarissa
2 min
Alberto Chicote recorrerà tot l'Estat per treure bars i restaurants de la ruïna. En només uns dies haurà de detectar els problemes dels negocis i solucionar-los.

BARCELONA.La Sexta ha presentat el seu nou reality show per a aquesta temporada. Pesadilla en la cocina serà l'aposta de telerrealitat que el canal de Mediapro posarà a la seva graella per mostrar com la crisi ha contrariat alguns establiments d'hoteleria.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Bars i restaurants rebran la visita del cuiner Alberto Chicote, que els ajudarà a sortir del mal moment que passen. Les seves propostes aniran més enllà dels fogons i també se centraran en elements com l'atenció que es dóna als clients i la decoració del local. Es tracta d'una nova oportunitat que la cadena oferirà als propietaris perquè no es vegin obligats a tancar.

Aquest format arriba de la mà de la crisi i se suma a altres propostes que, en diversos canals, parteixen dels problemes generats pel context econòmic, malgrat no ser espais d'actualitat. Per exemple, el format d'Antena 3 Te lo mereces o espais de ficció com Estamos okupa2 , a La 1, fan servir situacions que s'han vist en programes informatius per desenvolupar els seus relats televisius.

Malsons per sortir del malson

En la seva presentació oficial, al FesTVal de Vitòria, els responsables de la cadena van deixar clar que Chicote serà un mestre de cerimònies dur. Els reptes que proposarà el xef als propietaris, segons la cadena, poden generar situacions "tenses, complicades i, fins i tot, doloroses". Les topades sorgiran arran de les exigències de Chicote, que els farà fer coses que no volen dur a terme. Per exemple, refer la carta de cap a peus. Per això, el nom del format no és gratuït i adverteix moments tensos entre les dues parts, que malgrat compartir l'objectiu de salvar el negoci no coincidiran en els mètodes.

Tot i això, Chicote porta a la maleta una llarga trajectòria que avala el seu paper com a conseller i com a salvador de bars i restaurants. El madrileny és un dels primers que va barrejar tecnologia amb cuina tradicional. Des dels 17 anys, quan va començar a estudiar cuina, no ha parat de treballar en diverses cuines al costat d'altres professionals. A banda de la seva formació a Suïssa, també destaca al seu currículum la seva iniciativa empresarial, que l'ha portat a obrir diversos establiments i l'ha donat a conèixer com a conferenciant arreu del món.

Pesadillas en la cocina no és una producció pròpia del canal de Jaume Roures. Concretament, es tracta de la versió espanyola de Kitchen nightmares , un format d'èxit internacional que ja va fer famós el cuiner britànic Gordon Ramsay. Eyeworks Cuatro Cabezas l'ha adaptat al mercat espanyol per trobar l'èxit que ha recollit l'original, que ja va per la sisena temporada als EUA. La trajectòria de la productora és variada i ha realitzat formats de tot tipus. És responsable de programes tan diferents com Caiga quien caiga i Mujeres ricas .

stats