Mèdia 07/08/2011

"Símptomes de recessió global", anuncia 'El Periódico'

El significat i les conseqüències del daltabaix de la solvència del deute dels EUA ocupen la majoria de portades d'aquest diumenge

Redacció
2 min
portada periodico 7 agost

Barcelona"Símptomes de recessió global", anuncia El Periódico a la portada, amb una fotografia del clatell de Barack Obama, l'endemà de la rebaixa de la qualificació del deute dels Estats Units. La majoria de portades aborden avui el daltabaix de la solvència nord-americana i les conseqüències i el significat d'aquest pas que ha fet l'agència de qualificació Standard & Poor's.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia anuncia que "La crisi del deute ja colpeja els EUA". "A les portes d'una segona recessió", avisa El Punt Avui. "El món s'acosta a una altra recessió davant la impotència dels governs", titula El País. "Un doble revés econòmic i militar ressalta el declivi del poder dels Estats Units", diu El Mundo. La Razón titula: "Temor pel gest simbòlic de rebaixar el valor del deute dels Estats Units". I "Setge a Obama", diu Público.

L'ARA també dedica la portada a la crisi econòmica. "Els errors econòmics de Zapatero" n'és el titular principal. I a sota: "La qualificació més baixa del deute dels EUA amenaça la recuperació".

La gran crisi queda destacada també en els diaris de la resta d'Europa. "Crisi: Amèrica degradada, el G-7 paralitzat", titula Le monde. L'escocès The New Sunday Herald anuncia "Amèrica intimidada", i il·lustra la portada amb un toro enfurismat amb els colors de la bandera de la Xina, principal creditor dels EUA. "Rebuig històric per a Amèrica", diu el Corriere della Sera.

L'Abc, en canvi, dedica gairebé tota la portada a anunciar "Rajoy, majoria absoluta", amb una enquesta que, com les de la setmana passada de La Razón i El País, dóna una victòria clara al PP tot i el suposat efecte Rubalcaba anunciat pel CIS. El sondeig de l'Abc vaticina un avantatge de 12,6% per al PP, amb el 47,6% dels vots, i un PSOE que es quedaria amb un 35%.

La Gaceta, del grup Intereconomia, assegura que "Zapatero estudia a Doñana avançar les eleccions al 23 o el 30 d'octubre".

Els esportius

En l'àrea esportiva, el Mundo Deportivo diu "Triomf i cap a casa", en referència al 0-2 amb què al Barça ha tancat la gira americana en el partit contra l'Amèrica de Mèxic; Sport també es refereix a la victòria del Barça i diu "Vila apunta cap al Reial Madrid", ja que la setmana que ve es juga la Supercopa; i el madrileny Marca dóna la portada als tres jugadors del Reial Madrid que, segons el seu criteri, han donat una pretemporada "impressionant", Özil, Benzema i Ronaldo, als quals qualifica d'"Arma letal 3".

stats