CANVIS A LA DIRECCIÓ DE TV3
Mèdia 16/04/2012

El Sindicat de Periodistes carrega contra el relleu de Mònica Terribas

Ara
1 min

BARCELONAEl Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) va carregar ahir contra la candidatura de Ramon Rovira com a nou director de TV3 en substitució de Mònica Terribas. "El nomenament de Ramon Rovira està decidit de fa temps, és un acord entre CiU i PP que vol reduir el paper de TV3 com a televisió de referència, i també la plantilla", va criticar en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el sindicat, un cop reformada la llei de la CCMA, "gràcies a un pacte de PP i CiU", i designat un nou consell de govern -"novament de quotes polítiques, però amb només les majoritàries, d'esquena a la societat i a la realitat professional dels mitjans de la Corporació-" es procedeix a nomenar Rovira. Segons el SPC, el nou director de TV3 s'ha triat per "satisfer" aquests dos partits però "no s'explica quant a model de servei públic". També s'argumenta que en altres democràcies els alts càrrecs "es trien per avaluació de currículum i coneixements, per concurs o per oposició, i almenys es decideix entre una terna de candidats i no amb l'opacitat" d'aquí.

Tot indica que Rovira serà el futur director de TV3, en una decisió que es pot oficialitzar dimecres, quan se celebra el pròxim consell d'administració de la Corporació, tot i que de moment no figura a l'ordre del dia. Però l'aparició de diverses informacions a la premsa podria precipitar també la convocatòria d'un ple extraordinari per tractar el tema o bé la inclusió a última hora per a la reunió de dimecres. En aquesta trobada, el president Brauli Duart podria proposar un nom i sotmetre'l a votació al consell.

stats