SUPERPRODUCCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 31/03/2011

Spielberg porta a Antena 3 la Segona Guerra Mundial

Antena 3 estrena avui The Pacific , la sèrie produïda per Steven Spielberg i Tom Hanks sobre l'enfrontament entre els Estats Units i el Japó en la Segona Guerra Mundial, basada en textos de soldats reals.

Albert Castellví Roca
2 min
Spielberg porta a Antena 3  la Segona Guerra Mundial

Barcelona.Una munió de soldats nord-americans envairan aquesta nit (22.00 h) la pantalla d'Antena 3. Es trobaran en plena ofensiva contra els japonesos a l'illa de Guadalcanal, escenari d'una batalla crucial de la Segona Guerra Mundial. Qui els haurà situat allà són Steven Spielberg i Tom Hanks, dos dels productors executius de la sèrie The Pacific , una superproducció de la cadena nord-americana HBO que avui fa el seu debut en obert a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

The Pacific arriba avalada per unes crítiques excel·lents i un palmarès envejable: vuit premis Emmy en l'edició del 2010, incloent-hi el de millor minisèrie. L'audiència, en canvi, va anar a la baixa des dels 3,1 milions d'espectadors del primer episodi fins als 2 milions que van seguir-ne el desenllaç. Són unes xifres prou elevades per a un canal de cable, però queden lluny d'altres grans èxits de la mateixa cadena, com ara True blood , que va tancar la temporada 2010 amb prop de 5 milions de seguidors de mitjana.

Tot i així, la sèrie es va distribuir ràpidament per diversos països europeus i asiàtics, i Canal + ja la va emetre a Espanya la primavera de l'any passat, simultàniament a l'e missió als Estats Units.

Antena 3 va adquirir-ne els drets d'emissió a principis d'any, i tot i que els tres primers episodis s'emetran de manera consecutiva avui en el prime time de la cadena principal del grup, està previst que la resta de capítols s'ofereixin a Nitro. Dimecres que ve, aquest canal en tornarà a programar els tres primers episodis, i a partir d'aquí n'emetrà un altre cada dijous. De fet, la intenció inicial de la cadena era que The Pacific s'instal·lés directament a Nitro, però els bons resultats que ficcions com El barco , Downton Abbey i La reina del sur han obtingut les últimes setmanes a les nits d'Antena 3 han fet que finalment s'optés per aquesta solució, que pot garantir unes xifres més bones a l'estrena.

Memòries de dos soldats

L'any 1942, Eugene Sledge es va allistar a l'exèrcit nord-americà i aviat va ser enviat al front del Pacífic. El 1981 va publicar With the old breed: at Peleliu and Okinawa , un llibre de memòries en què relatava la seva experiència a la primera divisió de la marina. Un altre integrant d'aquest grup era Robert Leckie, que va recollir si fa no fa els mateixos fets a Helmet for my pillow , publicat el 1957.

Aquests dos llibres són la base de l'argument de The Pacific , que té com a protagonistes Sledge (Joseph Mazello) i Leckie (James Badge Dale), així com John Basilone (Jon Seda), un altre marine de la mateixa divisió mort en el tram final de la guerra. Al llarg de deu episodis de prop d'una hora de durada, la sèrie segueix els tres militars i els seus companys de divisió durant els principals episodis de la guerra del Pacífic, des del 1942 a Guadalcanal fins a la rendició del Japó el 1945.

Per reproduir la història van fer falta deu mesos de rodatge a Austràlia, entre els anys 2007 i 2008, i un pressupost que va acabar superant els 200 milions de dòlars. Això converteix la sèrie en la més cara de la història, per davant de Band of brothers ( Hermanos de sangre ), la seva precursora, que el 2001 va costar 125 milions i de la qual Antena 3 també ha adquirit els drets.

stats