Mèdia 08/11/2011

"Spotify ha disminuit la pirateria un 25% a Suècia"

David Poblador, responsable d'operacions de producció de l'empresa a Suècia, assegura que aquest 'software' "ha revolucionat la música a Europa"

Ara
1 min

BarcelonaDavid Poblador és el responsable, juntament amb el seu equip, que "Spotify funcioni les 24 hores del dia", segons ha explicat en una entrevista a Rac1. Poblador és el responsable d'operacions de producció d'aquesta eina musical en la delegació que té l'empresa a Suècia, on hi ha més de 200 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ha dit que el model de negoci d'Spotify és "una de les maneres més convenients" que hi ha per accedir a un catàleg ampli de la música, i que "ha revolucionat la música a Europa". També creu que ha estat un encert la connexió que ha fet Spotify amb Facebook, així com la rebuda d'aquesta eina als Estats Units.

A més, comenta que allà on Spotify és present s'ha reduït la taxa de pirateria musical, i ha xifrat en un 25% la reducció a Suècia. Segons diu, "la gent necessitava una manera més àgil de cercar la música".

Poblador ha afegit que la música ha esdevingut més social, en el sentit que "és més fàcil saber què escolten els teus amics i escoltar-la jo mateix". Segons diu, Spotify ajuda a què es puguin conèixer més grups musicals, i també a consumir més cançons.

Poblador, de 31 anys, explica que l'empresa inverteix molt "en la felicitat dels treballadors" i assegura que això influeix "positivament" en la productivitat. Fins i tot, diu que els divendres per la tarda és habitual que a l'oficina es facin concerts amb grups locals.

stats