Televisió
Mèdia 29/12/2010

'Sputnik' emet avui el primer documental musical de la història

Donn Alan Pennebaker va seguir Bob Dylan durant una gira per la Gran Bretanya el 1965 per elaborar 'Don't look back'

Albert Castellví
1 min
Bob Dylan, en una imatge del documental 'Don't look back'

BarcelonaEl programa musical del 33 Sputnik tancarà l'any d'una manera molt especial. Per aquesta nit ha previst l'emissió del documental Don't look back, el primer documental musical de la història, dirigit pel realitzador nord-americà Donn Alan Pennebaker, que l'any 1965 va fer un seguiment exhaustiu de Bob Dylan durant una gira per la Gran Bretanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pennebaker va ser un dels pioners del moviment conegut com a direct cinema, que defensava la necessitat que els directors es mantinguessin al marge de la realitat i intentessin captar-la de la manera més fidedigna possible. Per això, el documental no inclou cap entrevista, i es basa únicament en l'observació del seu dia a dia als teatres, amb els amics o enmig de discussions amb la premsa.

El film es va estrenar l'any 1967 i es va convertir en una fita del cinema documental, ja que és el primer centrat en una temàtica exclusivament musical. A més, Don't look back és el gran referent audiovisual sobre la figura de Bob Dylan: d'allà han sortit la major part de les imatges més famoses i repetides del cantant.

Don't look back s'emetrà aquesta nit, a les 23.25, pel 33, dins del programa Sputnik, que avança uns minuts el seu horari habitual per poder encabir els 95 minuts de durada del documental.

stats