Eurovisió
Mèdia 25/05/2012

Suècia, la gran favorita, es classifica per a la final d'Eurovisió

Loreen va superar la segona semifinal i dissabte lluitarà per la victòria

Ara
1 min

BarcelonaLa representant sueca, Loreen, i el seu tema 'Euphoria' ja són a la final d'Eurovisió. No hi va haver sorpreses i la cantant escandinava d'origen berber va superar aquest dijous el tall de la segona semifinal. Dissabte, doncs, serà al Crystal Hall de Bakú per defensar-hi la seva cançó, una de les grans candidates a guanyar el certamen, segons les travesses.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També hi haurà el representant de Sèrbia, Zeljko Joksimovic, que el 2006 va acabar tercer i que enguany torna a tenir opcions d'obtenir la victòria. La sorpresa ha estat l'accés a la final de Malta i Lituània, per als quals ningú no havia apostat. La resta de països que van superar la segona semifinal són Ucraïna, Noruega, Estònia, Malta, Macedònia, Turquia i Bòsnia i Hercegovina, que se sumaran als deu països classificats dimarts en la primera semifinal –entre els quals, Rússia, representada per un grup de sis àvies– i als sis que ja tenien plaça assegurada a la final: Espanya, França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia i l'Azerbaidjan, com a país amfitrió.

En canvi, ha quedat fora de la final Eslovènia, de la qual també s'havia dit que tenia opcions de victòria. Tampoc no seran al certamen de dissabte clàssics com Holanda o Portugal, un país que tradicionalment ha donat molts punts a Espanya i que tot i no cantar a la final, sí que hi podrà votar, igual que ho faran tots els altres països que no han passat el tall.

La final d'Eurovisió se celebrarà a Bakú, la capital de l'Azerbaidjan, aquest dissabte a partir de les 21.00, i La 1 l'oferirà en directe.

stats