LA NEGATIVA DE CAMPS A LA TELEVISIÓ CATALANA
Mèdia 11/03/2011

El Superior, dividit per TV3 al País Valencià

El Tribunal Superior comunicava ahir una nova sentència contrària a les emissions de TV3 al País Valencià, però el text es va aprovar per la mínima, ja que dos dels cinc jutges n'han discrepat.

à.g.m.
1 min
La sentència correspon als repetidors de la Llosa de Ranes i Alginet. Altres decisions afectaven Mondúver, Bartolo i la Carrasqueta.

Barcelona.Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia referma una de les multes imposades a Acció Cultural per haver emès TV3 al País Valencià a través dels repetidors de la Llosa de Ranes i Alginet. Però, per primera vegada, mostra una fractura important: dos dels cinc magistrats han emès un vot particular, crític amb els postulats que la sustenten.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Carlos Altarriba i Estrella Blanes sostenen la seva discrepància en tres punts. En primer lloc, consideren que Acció Cultural no ha comès cap infracció, perquè qui emetia era TV3 i l'entitat només facilitava el repetidor (i no tenia obligació d'assegurar-se que qui emetés ho fes amb el títol habilitant corresponent). El segon argument és que la Generalitat valenciana no té competència per sancionar, ja que la regulació de les telecomunicacions correspon a l'Estat. Finalment, entenen que "la sanció imposada és arbitrària i desproporcionada". En concret, recorden que Acció Cultural no té ànim de lucre, que la seva actuació "no causa greus perjudicis a les televisions instal·lades a la Comunitat Valenciana" i recorden que Canal 9 ha pogut veure's a Catalunya sense que TV3 en sortís perjudicada.

El vot particular se sustenta en part en una resolució recent de la CMT en la qual s'abonaven aquests arguments.

stats