Mèdia 04/08/2012

Sylvie Kauffmann: "Les dones han transformat el periodisme"

Kauffmann (Marsella, 1955) va ser la primera dona a ser editora en cap de 'Le Monde' en els 65 anys d'història d'un dels diaris més prestigiosos d'Europa. Ara n'és la directora editorial

Carme Riera Sanfeliu
1 min
Sylvie Kauffmann: "Les dones  han transformat  el periodisme"

BarcelonaProvinent de l'agència France Press, Sylvie Kauffmann va unir-se a 'Le Monde' el 1987 com a corresponsal a Moscou, des d'on va cobrir l'Europa Central i de l'Est. També va ser als Estats Units, destinada a Washington i Nova York. Va culminar aquest camí en convertir-se en la primera dona a tenir el càrrec d'editora en cap del rotatiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En una entrevista a l'ARA, Kauffmann reclama més presència femenina en la direcció periodística dels diaris: "El periodisme comporta horaris molt llargs i això amb fills no és senzill. Les dones sovint se senten còmodes amb menys lideratge, com ara ser editores d'una secció. Els homes tenen responsabilitat en la poca presència femenina però elles també. Crec que a moltes els falta ambició".

I això com afecta la informació? "Per sort, malgrat no ocupar els més alts càrrecs, l'arribada massiva de les dones a les redaccions ha transformat el periodisme, almenys a França i als Estats Units. Abans la cobertura era molt institucional. Les dones són més atentes a les històries humanes. De totes maneres, ens fa falta arribar a més lectores".

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'Ara Premium.

stats