Mitjans públics
Mèdia 05/07/2012

El TC admet a tràmit el recurs del PSOE contra el nou sistema d'elecció del president de RTVE

El govern espanyol va aprovar a l'abril el decret que permet escollir-lo per majoria absoluta

Efe
1 min
El Congrés va designar ahir, en segona volta, Leopoldo González-Echinique nou president de RTVE.

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat que el PSOE va presentar a principis de juny contra el decret que modifica el sistema d'elecció del president de RTVE. Segons ha recordat el TC en un comunicat, el recurs va ser promogut per més de 50 diputats del grup socialista al Congrés. A partir d'ara s'estableix un termini de 15 dies per presentar al·legacions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El decret, ara ja convalidat pel Congrés, permet que el president de la corporació sigui escollit per majoria absoluta del Congrés i, per tant, sense necessitat de pactar-lo amb l'oposició. De fet, l'elecció de l'actual president, Leopoldo González-Echenique, va ser possible gràcies a aquest nou sistema.

El recurs va ser presentat el dia 7 de juny per la portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodriguez, i el secretari general del grup, Eduardo Madina. El text argumentava que no es donaven els motius "d'extraordinària i urgent necessitat" que es requereixen per aprovar un decret llei, i denunciava que la norma aprovada pel consell de ministres "modifica drets i deures consititucionals", ja que vulnera "el control parlamentari dels mitjans de comunicació estatals". A més, el PSOE rebutjava que es justifiqués l'eliminació de la participació dels consellers proposats pls sindicats al consell d'administració de la corporació.

stats