La Marató per la pobresa
Mèdia 27/05/2012

Arrenca a Catalunya Ràdio 'La Marató per la pobresa'

El programa ha començat a les 9.00 del matí. A partir de les 12.00, s'hi sumarà TV3

Albert Castellví
2 min
Sílvia Cóppulo (esquerra) obrirà La Marató per la pobresa a les 9.00 des de Catalunya Ràdio. Antoni Bassas i Agnès Marquès li agafaran el relleu a les 12.00 per TV3.

BarcelonaSílvia Cóppulo ha inaugurat a les 9.00 d'aquest matí 'La Marató per la pobresa' des de Catalunya Ràdio, que per primer cop comparteix amb TV3 l'emissió del programa solidari. L'emissió radiofònica s'allargarà fins a les 13.00, i durant l'última hora se solaparà amb l'espai que presentaran per TV3 Antoni Bassas i Agnès Marquès, que s'acabarà al voltant de la 1.00 de la matinada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'objectiu del programa serà recaptar fons que es destinaran a entitats catalanes que treballen per ajudar persones que es troben en situació de probresa o en risc d'exclusió social. 288 organitzacions han presentat 235 projectes que opten a finançar-se amb els diners que es recullin fins al dia 30 de juny –quan es tancarà definitivament la recaptació–. Durant la primera quinzena de juliol, la Fundació La Marató de TV3 atorgarà els fons recollits als projectes seleccionats. Però més enllà del marcador, 'La Marató per la pobresa' també vol sensibilitzar sobre l'elevada taxa de pobresa que existeix actualment a Catalunya –prop d'un 20% de la població està en risc de caure-hi– i divulgar la tasca que fan les entitats que lluiten contra aquesta situació.

Al llarg de tot el dia passaran per TV3 i Catalunya Ràdio persones que viuen en situació de pobresa, voluntaris d'entitats que treballen per millorar les seves condicions de vida, cantants i actors que oferiran breus espectacles i presentadors i actors de programes dels mitjans públics catalans que animaran a participar-hi. A més, arreu de Catalunya s'han organitzat unes 600 activitats que també contribuiran a engreixar el marcador.

La via més directa per col·laborar amb 'La Marató per la pobresa', però, és com sempre el telèfon. El número 905 11 50 50 rebrà durant tota la jornada les trucades dels ciutadans que vulguin fer les seves aportacions. S'han habilitat 776 línies, que seran ateses per 1.700 voluntaris.

Podeu llegir l'article complet a l'Ara Premium.

stats