NOU PROGRAMA EN PREPARACIÓ
Mèdia 16/03/2011

TV3 convida a repetir la lluna de mel

Xavier Solà presentarà a TV3 un programa en què parelles casades entre els anys 50, 60 i 70 tornaran al lloc on van passar el viatge de noces per recordar com eren llavors el país i ells mateixos.

Albert Castellví Roca
2 min
Xavier Solà debutarà com a presentador a TV3 amb el programa Viatge de noces .

BARCELONA.Els viatges de noces es fan, per definició, en parella. Xavier Solà, però, està disposat a convertir-los en una experiència a tres bandes en un nou programa que TV3 ja està preparant i en el qual el periodista acompanyarà matrimonis que vulguin repetir la seva lluna de mel després d'uns anys de casats. L'espai, que es titularà Viatge de noces i que produeix Visiona TV, ja ha obert el període de càstings, i està previst que es rodi durant el mes que ve amb la intenció que s'emeti a TV3 entre els mesos de juny i juliol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La idea fonamental de l'espai és "fer una retrospectiva sobre la transformació tan gran que ha viscut el país a través de la mirada de dos protagonistes que el van veure en un moment molt especial de la seva vida", segons explica Solà. Tot i així, puntualitza: "Hi ha dos pols: la història del matrimoni i la de l'indret on van anar. Volem ajuntar l'originalitat de la seva història personal amb la del lloc".

Per això, en cadascun dels sis programes de què constarà, en principi, la sèrie, Solà acompanyarà una parella casada entre els anys 50, 60 i principis dels 70 al lloc on va passar els seus primers dies com a matrimoni. "Volem anar reconstruint tot el que van fer", assegura Solà: tornar als llocs on van dormir i menjar per veure si encara existeixen, recordar algunes anècdotes del viatge i veure què en queda, dels llocs que guarden a la memòria.

Solà reconeix que "encara falta veure com es farà aquesta reconstrucció", però assegura: "Veig una història emotiva, entranyable i costumista, i estic segur que molta gent s'hi sentirà reflectida".

Dels Pirineus a Mallorca

Tot i que actualment molts viatges de noces tenen com a destinació països exòtics, una de les destinacions més habituals entre els anys 50 i 70 era Mallorca. Solà, però, adverteix que intentaran que l'illa només sigui protagonista d'un dels programes, i que la resta traslladin l'espectador fins als Pirineus, Montserrat o la Costa Brava, que també van acollir moltes parelles catalanes acabades de casar.

Els canvis socials que s'han viscut des d'aleshores, però, no es limiten només al destí de les llunes de mel. "Molts van viure aquella experiència en moto, o en una tenda de campanya", recorda Solà, i afegeix: "Les limitacions econòmiques eren molt fortes, i les emocionals també". Tots aquests elements tindran el seu espai en el programa, que també entrarà en els aspectes més personals dels protagonistes: "Com va ser el seu procés d'encaix com a parella i la descoberta del sexe, com veien la vida, quins somnis tenien". Tot plegat rememorat unes dècades després, però des del mateix lloc on, en el seu moment, es va plantejar per primera vegada.

Xavier Solà, que amb aquest programa debutarà com a presentador a TV3 després de més de vint anys lligat a Catalunya Ràdio, espera que el resultat desperti la nostàlgia de les generacions més grans: "Als pares els brillaran els ulls", presagia.

stats