ESTRENA
Mèdia 05/02/2012

TV3 explica el cas belga a 'Això no funciona... o potser sí?'

à.g.m.
1 min
Això no funciona... o potser sí? ha requerit sis mesos de feina i quinze dies de rodatge a Bèlgica.

BARCELONAL'evolució de les diferents comunitats a Bèlgica -fonamentalment la valona i la flamenca- és el tema d' Això no funciona... o potser sí? , el nou documental de Dolors Genovès, autora de peces com Abecedari Porcioles i Topografia de la memòria . El treball, que ha requerit sis mesos de feina i quinze dies de rodatge en aquest país, s'estrena aquest dimecres, 8 de febrer, a les 21.50 h a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si en el seu anterior documental, Adéu Espanya? , s'examinaven processos pacífics d'independència a Groenlàndia, Escòcia i el Quebec, ara s'analitza com en les últimes tres dècades s'ha anat passant d'un estat centralitzat a un que planteja fórmules de federació o confederació. No és només una pretensió flamenca, declara l'autora: "Els valons estan intentant recuperar també aquesta identitat que havien tingut, alhora que els empresaris flamencs diuen que no poden continuar amb aquesta manca de finançament".

Preguntada sobre fins a quin punt l'exemple belga pot servir de model per a les aspiracions sobiranistes de Catalunya, Genovès explica: "Quan fem models comparatius és perquè ens adonem que el debat sobre l'encaix i el reconeixement es dóna arreu del món, però cada model és diferent. I Catalunya ha de trobar el seu propi model de futur, sigui quin sigui".

stats