FICCIÓ HISTÒRICA
Mèdia 15/02/2011

TV3 prepara una sèrie sobre la comtessa que va manar 40 anys

Una de les dones més poderoses de la Catalunya medieval, Ermessenda de Carcassona, protagonitza la nova minisèrie de dos capítols que prepara TV3 i que podrem veure d'aquí unes setmanes.

Laia Altarriba
2 min
Laia Marull interpreta Ermessenda. L'acompanyen en el repartiment Lluís Homar, Rosa Renom i Julio Manrique, entre d'altres.

BARCELONA."Ermessenda de Carcassona va governar tota sola durant 40 anys el segle X, però és una gran desconeguda perquè l'han esborrada, perquè la història s'ha construït basant-se en els homes que han manat". D'aquesta manera la guionista Mercè Sarrias explica qui és la protagonista de la nova minisèrie que prepara TV3 i per què és interessant aquest personatge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sarrias, juntament amb Núria Furió, ha escrit el guió d'aquesta superproducció (com la qualifiquen des de TV3) que dirigeix Lluís Maria Güell i que ja s'ha rodat. Aviat estarà a punt per a l'estrena, tot i que encara no hi ha data fixada.

La protagonista va ser comtessa de Barcelona, Girona i Osona, un poder que va mantenir per sobre de tot i que fins i tot la va portar a enfrontar-se amb el seu fill i el seu nét. Però d'Ermessenda i de la seva època hi ha poca documentació, cosa que ha permès als guionistes "molt de marge per crear una gran història sense haver de ser fidels a uns fets massa concrets".

La iniciativa d'explicar aquesta història va sorgir de la productora Ovideo. La cap de coproduccions de TV3, Susanna Jiménez, recorda que els van fer arribar un guió que els va semblar "espectacular". I és per això que van decidir implicar-s'hi.

Iniciativa de les productores

Jiménez també explica que, tal com ha succeït amb Ermessenda, la majoria de minisèries històriques han estat una iniciativa de productores externes: "Rebem un munt de propostes per desenvolupar de les productores, i el que fem és valorar-les i estudiar la possibilitat de coproduir-les. I si ens agrada ens hi posem".

Si des de Televisió de Catalunya aposten per aquest gènere és perquè combina diversos elements que Susanna Jiménez està convençuda que interessen als espectadors: "Giren al voltant de la vida personal d'un personatge que va existir en el passat, però també ho barregem amb elements de ficció, i tot plegat permet donar a conèixer una part de la història del país".

I el criteri que apliquen per decidir si es llancen a una nova producció és "tenir una bona història, un bon personatge i que estigui desenvolupada amb un bon guió".

És per això que d'aquí unes quantes setmanes Ermessenda arribarà a la graella de TV3.

stats