TELEVISIÓ
Mèdia 10/07/2012

TV3 recupera sèries d'humor per omplir la graella de l'estiu

Albert Castellví Roca
3 min

Els programes habituals de TV3 han anat agafant vacances de manera esglaonada durant els últims dies: els primers van ser l' Esport club i l' Espai Terra , divendres es va acomiadar Els matins i aquesta setmana s'acaben Divendres i La Riera . A la nit, Veterinaris i l' Àgora ja han tancat temporada i l' APM? ho farà avui. De mica en mica, i a l'espera que aquests espais tornin al setembre, es va configurant la graella -formada sobretot per sèries i reposicions- amb què TV3 vol passar l'estiu. Aquesta serà l'oferta de la televisió pública per a les pròximes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Matí: Documentals per començar el dia i Dagoll Dagom per fer el vermut

Tot i la desaparició d' Els matins , TV3 manté una franja d'informació a primera hora, ja que allargarà fins a les 10.00 la connexió amb el canal 3/24. A continuació comença una franja dedicada als documentals, agrupats en tres sèries -una sobre estrelles del cinema, una altra sobre disseny i la tercera sobre processos de fabricació de productes-, que el 33 ja ha emès en ocasions anteriors.

A les 12.25 arriba el torn de la ficció, que, de fet, serà protagonista durant bona part del dia al llarg de l'estiu. Des d'ahir i fins a mitjans d'agost cada dia s'emet un capítol de La memòria dels Cargols ,una sèrie de Dagoll Dagom estrenada l'any 1999 i que repassa en to d'humor alguns dels episodis més destacats de la història de Catalunya. Abans del Telenotícies es manté el concurs El gran dictat , tot i que durant aquest període s'emetran repeticions d'alguns programes de la temporada.

Tarda: Dos capítols diaris de 'Plats bruts' i dos més de 'Majoria absoluta'

La Riera tancarà aquest divendres la seva tercera temporada, i el relleu l'agafarà un clàssic com Plats bruts . La sèrie de Joel Joan i Jordi Sànchez, estrenada el 1999, ja va gaudir de gran èxit l'estiu passat, quan la va recuperar el canal 3XL, i enguany es reemetrà per TV3: se n'oferiran dos capítols cada tarda a partir de dilluns vinent. Just després, a la franja habitual de Divendres , es recuperarà una altra producció d'humor estrenada ara fa deu anys, Majoria absoluta . Cada dia s'emetran també dos episodis d'aquesta sèrie protagonitzada per Jordi Bosch i Emma Vilarasau sobre una família molt nombrosa.

El cinema també tindrà presència a la graella de tarda de TV3: cada dia, al voltant de les 18.15, s'emetrà una pel·lícula en substitució de la sèrie Julie Lescaut -que mantidrà, això sí, el seu espai dels diumenges a la nit-. Finalment, l'última franja abans del Telenotícies vespre quedarà en mans d' Export.cat , un espai de reportatges sobre els productes alimentaris catalans més apreciats arreu del món que TV3 va estrenar l'any passat i que des de la setmana passada s'està reemetent.

Nit: Tornen 'El convidat' i 'No me les puc treure del cap'

A l'espera de l'arribada de la tercera temporada, que ja s'està preparant, El convidat començarà a escalfar motors durant l'estiu amb la recuperació d'alguns dels capítols més destacats dels que s'han emès fins ara. L'espai que presenta Albert Om substituirà l' Àgora -que es va acabar ahir- i s'emetrà els dilluns després de la sèrie Gran Nord , que es mantindrà a la graella fins a finals d'aquest mes, quan tancarà la primera temporada.

També seguirà en marxa uns dies més, en aquest cas els dimarts, Terreny personal , que a partir de la setmana que ve, amb la desaparició de l' APM? , avançarà l'inici fins a les 21.50 i precedirà l'emissió d'una pel·lícula. Els dimecres la franja nocturna continuarà dedicada als documentals, inclosos en l'espai Sense ficció .

Un dia que també patirà nombrosos canvis és el dijous: el comiat, la setmana passada, de Veterinaris deixa un forat que s'omplirà a partir d'ara amb reposicions de No me les puc treure del cap . En canvi, Polònia , tot i que també ha tancat la temporada, encara es mantindrà quinze dies més: demà passat oferirà un especial amb les millors cançons del curs i la setmana vinent emetrà un resum dels gags més divertits de la temporada. Pel que fa a l'última part d'aquest prime time , TV3 hi estrenarà aquesta setmana la sèrie nord-americana Confia en mi , que agafa el relleu de La bèstia .

Per últim, els divendres desapareix el Zona zàping , de manera que La gran pel·lícula començarà mitja hora abans.

stats