LA REDEFINICIÓ DELS MITJANS PÚBLICS
Mèdia 29/11/2011

TV3 treballa en una proposta de pressupost que manté tots els canals

Salvar la cartera de canals de TV3 és una de les prioritats de la direcció de la cadena. Mònica Terribas va explicar ahir a la plantilla que la retallada del Govern repercutirà sobretot en els continguts.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Dels 2.700 treballadors que hi ha a la Corporació  uns 2.300 són de TV3.

BARCELONA.La direcció de TV3 ha agafat el guant llançat divendres pel Govern -en què anunciava una retallada del 13,3% en la seva aportació a la Corporació- i pren la iniciativa amb la redacció d'una proposta de pressupost. La intenció és plantejar uns números que facin innecessària una de les mesures anunciades pel portaveu del Govern, Francesc Homs: la retallada de dos dels sis canals amb què compta actualment TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així ho va explicar la directora de la televisió pública, Mònica Terribas, en una reunió celebrada ahir a la tarda amb la plantilla. Fonts dels treballadors han explicat que la trobada va ser en clau tranquil·litzadora, després de la tensió viscuda divendres en la sessió de control de la CCMA durant la qual es van anunciar les retallades. Terribas va explicar que la principal conseqüència serà que els nous pressupostos obligaran a fer menys producció i a contractar també continguts externs a millor preu.

Una de les prioritats amb què es treballa és salvar Esport3, el canal que ha estat assenyalat més sovint per les travesses. Una opció que s'està valorant és inserir-lo en el mateix agrupador de canals -anomenat múltiplex- amb el qual emet TV3. Generalment un múltiplex accepta quatre canals, però amb les últimes tècniques de compressió d'imatge n'hi poden cabre cinc. Si es prescindís aleshores del canal HD en alta definició, TV3 podria deixar tot el seu segon múltiplex buit, amb un estalvi en cost d'emissió del senyal d'uns tres milions d'euros, sense haver de renunciar a cap marca de la seva oferta.

Durant la trobada, també es va refermar que no s'afectaran els salaris de la plantilla, com també va suggerir Homs que caldria fer. Els treballadors ja van acceptar rebaixar-se un 5% el sou a canvi d'assegurar que durant el 2012 no hi hauria acomiadaments. Però sí que es tocaran els complements i es reorganitzaran els torns per tal d'optimitzar la despesa.

Un cop la direcció hagi tancat la proposta caldrà elevar-la al consell de govern perquè la valori. El següent pas serà dotar la Corporació d'estabilitat amb un contracte programa que abraci més d'un any i permeti planificar a mitjà termini. Tot això s'esdevindrà abans que hagi prosperat la reforma de la llei de la CCMA en què treballa CiU i que es vol tenir enllestida per al mes de febrer.

Un manifest de suport

Mentrestant, un grup de treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i La Marató va posar en marxa ahir la web tv3teva.cat, des de la qual defensen els mitjans de la Generalitat. La pàgina inclou un manifest en què es recorda que "els recursos destinats als mitjans de comunicació públics no són una despesa, sinó una inversió per a la normalització de la llengua, la qualitat democràtica del país i la cohesió social".

Per als responsables de la pàgina, "sense una CCMA potent, la indústria audiovisual i cultural catalanes es veurien profundament afectades".

stats