FICCIÓ
Mèdia 27/03/2013

TVE allibera 'Águila Roja' després de 15 mesos

Loles León i Carlos Areces se sumen al repartiment

Joan Callarissa
2 min

Barcelona.La sèrie que més èxit d'audiència ha aconseguit en els últims temps a TVE torna a les pantalles dels espectadors després de 15 mesos d'aturada. Des de l'últim episodis emès, el 23 de gener del 2012, només s'havia sabut s'estava gravant la cinquena temporada de la sèrie. Tot i això, la data d'estrena era desconeguda i, a més a més, incerta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Des que l'ens de ràdio i televisió públiques pateix les retallades que afecten també les altres administracions públiques, les estrenes de les sèries són sempre elements enigmàtics per als seus seguidors, encara que estiguin enregistrades i guardades als arxius de la cadena. El fet que RTVE només els hagi de comptabilitzar com a despesa quan els emet, fa que molts cops es quedin al tinter durant més temps del compte, segons la disponibilitat pressupostària que tingui l'ens.

Tot i això Águila Roja no podia esperar més, ja que és de les poques cartes a la màniga de La 1 per aixecar el vol de les audiències aquesta primavera. La sèrie de Globomedia ha calat entre els espectadors, que en el conjunt de l'Estat van donar a l'últim episodi una quota de més del 30% amb una quantitat d'espectadors superior als 6 milions de persones. A Catalunya aquest èxit també s'ha reproduït, ja que la ficció ha aconseguit unes audiències mitjanes al voltant del 20%, que a mesura que avançava l'última temporada emesa -la quarta- anava consolidant les cotes d'audiència i que va arribar a tenir un 22,6% de share amb 690.000 televidents mirant-s'ho.

Amb aquest punt de partida, la sèrie començarà a emetre la nova temporada el mes que ve amb quatre incorporacions al repartiment, que sembla que desafien la retallada del 16% a la qual el consell de RTVE ha sotmès la ficció perquè es quedés a la cadena.

Els nous actors són Loles León, Marta Etura i Carlos Areces. León serà una noble amb força caràcter que es dirà Sagrario de Castro i que és la mare d'Areces en la ficció. El de la factoria Chanante -i chico Almodóvar - encararà Jacobo de Castro, "l'autèntic marquès de Santillana". D'altra banda, Etura serà una jove de bona posició que compartirà llit amb Gonzalo de Montalvo, interpretat pel català David Janer i protagonista de la ficció al costat de Francis Lorenzo.

Carles Francino ha estat seleccionat per representar la figura d'un enviat del Papa. En la sisena temporada de la sèrie, el català s'instal·larà al palau del cardenal Mendoza com a representant del Vaticà en l'Espanya del Segle d'Or.

Entre les noves trames, destaca la topada d'Águila Roja i el seu escuder Sátur amb el tribunal de la Santa Inquisició. El protagonista arribarà a ser condemnat a mort i torturat per haver traït la seva fe catòlica. A més, la guerra entre la Corona espanyola i l'Imperi Britànic, el possible ajusticiament del doctor Juan, monstres de les clavegueres, fantasmes, embarassos i bastards del rei intentaran salvar TVE de la baixada d'audiència imparable que viu en els últims temps.

stats