Mèdia 11/04/2012

TVE oferirà en exclusiva fins al 2014 els principals esdeveniments de bàsquet

Els partits de les seleccions espanyoles masculina i femenina i la lliga Adecco Or es trobaran entre les retransmissions de RTVE

Efe
2 min

MadridTelevisió Espanyola (TVE) ha acordat amb la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) la cessió dels drets de retransmissió de les competicions més importants fins al 2014. Entre aquestes troben els partits de les seleccions absolutes masculina i femenina, la lliga Adecco Or, la lliga i la Copa femenines, i campionats de planter que es veuran, en obert i de manera gratuïta, a TVE i a la web, així com les aplicacions mòbils de 'rtve.es'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acord inclou també l'emissió de tota la gira preolímpica que disputarà la selecció masculina durant el mes de juliol i que produirà TVE, segons ha informat TVE en un comunicat.

TVE oferirà en directe els vuit partits que l'actual campiona d'Europa jugarà davant diversos conjunts, com França, Argentina i el duel a Barcelona amb els Estats Units, que tancarà la preparació per als Jocs Olímpics de Londres.

El 9 de juliol es veurà l'Espanya-Gran Bretanya (Valladolid); el dia 10 de juliol, Espanya-França (Madrid); el 13 de juliol, Espanya-Tunísia (la Corunya); el 15 de juliol, França-Espanya (París); el 18 de juliol, Espanya-Austràlia (Màlaga); el 19 de juliol, Espanya-Austràlia (Granada); el 21 de juliol, Espanya-Argentina (seu per confirmar); el 22 de juliol, Estats Units-Argentina (Barcelona), i 24 de juliol, Espanya-Estats Units (Barcelona).

El colofó a la gira preolímpica homenatjarà al Palau Sant Jordi el primer Dream Team, que es va coronar fa 20 anys a Barcelona '92. TVE s'aturarà en aquest aniversari amb una sèrie de 12 peces sobre la visita a Espanya fa dues dècades de Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Barkley, Pippen, Malone, Ewing i Robinson, entre d'altres.

Després dels Jocs Olímpics de Londres, TVE seguirà acompanyant la selecció masculina en els seus compromisos següents, assegurant per a l'estiu de 2013 l'emissió d'entre set i nou partits preparatoris de l'Eurobàsquet d'Eslovènia 2013.

TVE també oferirà la gala anual de presentació de la selecció masculina. D'altra banda, la cadena pública emetrà els vuit partits del preeuropeu que disputaran la selecció femenina de l'equip absolut entre el 13 de juny i l'11 de juliol. En cas de classificació per al torneig continental, TVE també serà la televisió del combinat femení en les trobades que disputi l'estiu del 2013 per preparar l'esmentat Eurobàsquet.

Durant la campanya 2012-2013 i 2013-2014 oferirà almenys un partit setmanal de la màxima competició per clubs, a més d'una semifinal i la final de la Copa de la Reina.

TVE també emetrà les dues pròximes temporades de la lliga Adecco Or, amb almenys un partit setmanal, i la final de la Copa del Príncep. A més de la segona categoria del bàsquet masculí, la cadena pública oferirà les finals dels campionats d'Espanya Minibàsquet, cadet i infantil, de 2013 i 2014.

A part de la retransmissió d'aquestes competicions, TVE oferirà un programa setmanal de mitja hora que informarà del camí de la selecció absoluta masculina al Mundial 2014, així com de l'actualitat de les competicions de la Federació Espanyola de Bàsquet.

L'acord amb la FEB inclou l'emissió de diferents programes de promoció i foment del bàsquet: resums dels principals tornejos i activitats de la Federació, el Master Pro Tour 3x3 i el campionat del món 3x3 per a joves; la fase final del B3 Universitari, o de la fase final de la Lliga B3 interempreses.

stats