Televisió
Mèdia 24/08/2013

TVE podria emetre una nova corrida de toros l'1 de setembre

Segons el diari 'Abc', la corporació està negociant per oferir un acte taurí en directe des de Mèrida

Ara
2 min

BarcelonaUn any després que TVE decidís tornar a emetre una corrida de toros, la corporació estatal es planteja oferir-ne una altra. Segons publica el diari 'Abc', Televisió Espanyola està negociant amb l'empresa taurina Lances de Futuro per oferir en directe la corrida que tindrà lloc a la localitat extremenya de Mèrida el dia 1 de setembre, en què participaran Morante de la Puebla i Alejandro Talavante. Fonts de la cadena pública han explicat a aquest mitjà que encara queden "alguns serrells" per tancar, però que "l'acord podria plasmar-se durant els propers dies".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els toros van reparèixer a TVE el 5 de setembre de l'any passat, quan la nova direcció de l'ens, que havia pres possessió just abans de l'estiu, va decidir recuperar un format que havia desaparegut de la graella sis anys abans. La reaparició de les corrides, que a més s'ofereixen en horari infantil –cosa que la mateixa cadena havia renunciat a fer tot just uns mesos abans– va generar una forta polèmica, i més de 45.000 persones van signar una petició a internet per demanar que no es repetissin. La direcció de la cadena, però, va deixar clar que no tancava la porta a repetir l'experiència "si l'ocasió ho mereixia", per bé que des del 5 de setembre passat no ha tornat a oferir cap més corrida.

Segons l''Abc', la intenció de TVE per minimitzar el cost de la transmissió és que, tal com ja va passar fa un any, tant els toreros com el ramader cedeixin gratuïtament els drets d'imatge a la cadena, que per tant només hauria d'assumir les despeses de l'emissió. La corrida de l'any passat va tenir una audiència d'1.157.000 persones i un 12,7% de quota de pantalla al conjunt d'Espanya. A Catalunya, els resultats van ser sensiblement inferiors: 9,3% de 'share', amb 126.000 espectadors.

stats